Naslovna Srem Ruma Obnovom zgrade Opštinske uprave Ruma, najavljena NOVA ULAGANJA U CENTRU GRADA

Obnovom zgrade Opštinske uprave Ruma, najavljena NOVA ULAGANJA U CENTRU GRADA

PODELI

Radovi na spoljašnjem uređenju zgrade Opštinske uprave u Glavnoj br. 107, koji su započeti u decembru prošle godine privode se kraju.

Novi PVC prozori su postavljeni, fasada do ulice je završena, a vrlo brzo se očekuje završetak kompletne spoljašnje rekonstrukcije zgrade.

“Zaista smo dobili dosta poruka i od građana i od naših zaposlenih radnika da je to odličan potez lokalne samouprave. Obnova ove zgrade je decenijama stavljana u stranu, govorilo se i o rušenju, međutim mi smo rešili da krenemo u obnovu zgrade koja je sada na bolje promenila izgled tog dela grada. Ovo je ujedno i poruka kako treba da izgledaju druge zgrade u centru grada u čiju obnovu treba da uložimo sredstva i mi, ali i fizička lica, tj. stanari, rekao je Mančić i napomenuo da Opština Ruma razrađuje i idejni projekat dogradnje novih objekata u dvorištu zgrade u Glavnoj br. 107.

“Tu bi trebali da dobijemo novi prostor između 3 i 5 hiljada kvadratnih metara. Dakle, postojeća zgrada se ne bi rušila već bi dogradnjom objekata došli u situaciju da građani sve poslove vezane za Opštinsku upravu mogu da obave na jednom mestu. No, o tom potom, trenutno razmišljamo o finansijskoj konstrukciji i tu čak imamo nekih predloga i rešenja”, nagovestio je Mančić.

Nakon radova na spoljašnjosti zgrade u planu je i obnova unutrašnjosti, gde će se raditi zamena kancelarijskih vrata i pločica, obnova podova i izvođenje unutrašnjih molerskih radova.

Prvi čovek rumske opštine najavio je nova velika ulaganja u strogi centar grada.

“Čekamo zatvaranje konkursa u Pokrajini, gde smo konkurisali za sredstva za rekonstrukciju Glavne ulice, vrednost projekta je 166 miliona dinara sa PDV-om. Imamo obećanje da ćemo dobiti finansijsku podršku za taj značajan posao za Rumu. Dobili ili ne dobili sredstva Uprave za kapitalna ulaganja, mi ćemo krenuti u posao rekonstrukcije, to smo obećali i to ćemo i ispuniti“, tvrdi Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here