Naslovna Deca Obrazovanje je najmoćnije oružje

Obrazovanje je najmoćnije oružje

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Srednja tehnička škola „Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca obeležila je, u sredu 16. oktobra, četrdeset tri godine postojanja i rada, prigodnim programom u pećinačkom Kulturnom centru, koji su pripremili učenici i nastavnici ove škole. Među brojnom publikom bili su i Zoran Vojkić zamenik predsednika Opštine, Maja Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, kao i bivši i sadašnji profesori, nastavnici, učenici, Arhijerejski namesnik pećinački Bojan Mijanović, direktori javnih preduzeća i drugi.

Kako nam je rekao direktor STŠ Danilo Tepša, jedan od njegovih ciljeva, kao i svih zaposlenih je podizanje ugleda škole promovisanjem školskih anktivnosti i pozitivnih primera dobre prakse.

“Mi mamo jasno definisan put kojim treba da se krećemo, a na tom putu imamo mnoštvo prijatelja i saradnika. Tu prvenstveno mislim na pećinačku lokalnu samoupravu koja pokazuje veliko razumevanje i uz čiju pomoć ni najveći problemi nisu nerešivi, a veliku podršku imamo i od privrednih subjekata koji posluju u našoj opštini, koji bukvalno predstavljaju vetar u leđa našoj školi. I zato svi zajedno radimo na tome da našu školu svrstamo u red najboljih škola u okruženju” – rekao nam je Tepša.

Na samom početku prisutne je pozdravio predsednik Učeničkog parlamenta Boris Vlaj, koji je tom prilikom rekao da su mladi svesni koliko je obrazovanje važno, i tom prilikom citirao Nelsona Mendelu: “Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da menjate svet”. On se zahvalio u ime učenika direktoru, svim profesorima koji su stvarali ovu školu decenijama, i podsetio da se ova škola gradi skoro 5 decenija i da su svi oni, učenici i nastavnici, njeni graditelji.

Ovogodišnja priredba povodom Dana škole protekla je u znaku ljubavi prema životu i Sremu, a učenici ove škole na bini Kulturnog centra čitali su i recitovali šaljive pesme o sremačkoj ravnici i Sremcima, izvodili humoreske i predstavu “Romeo i Julija na sremački način”.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here