Naslovna Srem Ruma Obuka vatrogasaca-spasilaca u Rumi

Obuka vatrogasaca-spasilaca u Rumi

PODELI
Foto: Profimedia/ilustracija

RUMA – U Vatrogasnom domu u Rumi nalazi se trening centar za tehničke intervencije u saobraćaju u kome se obučavaju vatrogasci-spasioci za tehničke intervencije u saobraćaju. Upravo je jedna takva obuka u toku, a obuci prisustvuju i pripadnici Službi hitne pomoći koji takođe izlaze na teren kada su u pitanju saobraćajne nesreće i nepogode.

Trening centar za tehničke intervencije u saobraćaju u Rumi postoji već deset godina, a trenutno se u njemu edukuje desetak polaznika 22. Klase.

Obukama prisustvuju i radnici Službe hitne pomoći, koji takođe zajedno sa vatrogascima spasiocima deluju u spasavanju prilikom saobraćajnih nesreća i nezgoda.

U poseti treningu danas su bili i predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

U sektoru za vanredne situacije kažu da je područje Srema specifično zbog razvijene mreže puteva, te da saobraćajke nisu retkost, a na žalost ima i onih izuzetno teških.

Na obukama u trening centru učestvuju vatrogasci spasioci koji već imaju radnog iskustva, a cilj je da unaprede svoje veštine prilikom delovanja u saobraćajnim nezgodama, kao i da ta znanja prenose svojim kolegama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here