Naslovna Kultura Očuvanje narodne tradicije i izvornog stvaralaštva

Očuvanje narodne tradicije i izvornog stvaralaštva

PODELI

U organizaciji Kulturnog centra Pećinci i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, a pod pokroviteljstvom opštine Pećinci, u subotu je na sceni KC održana 41. Zonska smotra izvornog folklornog stvaralaštva.

Kako nam je rekao direktor pećinačkog KC, Zonska smotra je prilika da publika uživa u koloritu i tradiciji Srema.

“Folklorna društva su se predstavila izvornim igrama i pesmama, prikazima običaja, vokalnim i instrumentalnim nastupom. Naša ustanova je već dugi niz godina domaćin ovoj manifestaciji, što mi je posebno drago, jer očuvanje narodne tradicije i izvornog stvaralaštva, kao i prenošenje na generacije koje dolaze, jedan je od prioriteta Kulturnog centra” – rekao je Devrnja.

Na sceni KC preko 200 izvođača iz 11 kulturno-umetničkih društava iz Šida, Sremske Mitrovice, Inđije i Stare Pazove igrom, pesmom, na prelu ili na žetvi, na najlepši način prikazali su šarenilo i bogatstvo Srema, koje se ogleda upravo u njegovoj različitosti, ali i želji da se očuva.

Selektor smotre je koreograf Slobodanka Rac, koja će odlučiti ko će sa Zonske smotre nastupiti na Festivalu folklornih tradicija Vojvodine u Vrbasu od 13. do 15. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here