Naslovna Dogadjaj Od danas bez zakazivanja i Sinofarm vakcina

Od danas bez zakazivanja i Sinofarm vakcina


Od danas će na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije, uključujući i Novi Sad, biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i vakcinom Sinofarm.

Prošle nedelje počela je vakcinacija bez zakazivanja Fajzerovom i Sputnjikom vakcinom.  Do sada je u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga 1.945.000 prve doze, a oko 1.310.000 druge doze.

Do sada je u Srbiji oko 39.000 stranaca primilo vakcinu. Osim u beogradskim opštinama, više od 35 odsto punoletnih vakcinisano je u Nišu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Priboju, Novom Sadu, Kladovu, Kikindi, Malom Zvorniku, Sremskim Karlovcima, Kragujevcu, Požarevcu i Knjaževcu. Najmanje vakcinisanih, ispod 20 odsto, imaju Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Rača, Bujanovac, Ljig, Žitorađa, Boljevac, Vladimirci, Ražanj, Doljevac, Varvarin, Merošina, Krupanj, Sjenica i Osečina. 

Novi Sad Kada je Novi Sad u pitanju, građanima su na Novosadskom sajmu od danas na raspolaganju četiri vakcine. Novosađani bez poziva eUprave mogu da prime Fajzer, Astrazeneka, Sputnjik V i Sinofarm vakcinu protiv kovida19. Kako je za 021.rs juče najavio glavni tehničar Doma zdravlja “Novi Sad” Nenad Vukas, u naredna tri dana se očekuju gužve na Novosadskom sajmu jer će dolaziti između 2.500 i 3.700 ljudi dnevno za drugu dozu Sinofarmove vakcine. U Novom Sadu je do danas prvu dozu vakcine primilo 185.000, a drugu dozu 85.000 građana.

IZVOR021.rs
Prethodna vestVakcinacijom do kolektivnog imuniteta
Sledeća vestMinistarka Kisić Tepavčević i Đerlek obišli starački dom u Rumi – podeljeni vitaminski paketi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here