Naslovna Magazin Zdravlje Od danas vakcinacija i Astra-Zeneka vakcinom

Od danas vakcinacija i Astra-Zeneka vakcinom


Na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk“ u Pećincima do sada je prvom dozom vakcine vakcinisano ukupno 1553 građana pećinačke opštine, a od danas se vrši vakcinacija i Astra-Zeneka antikovid vakcinom. Do sada je revakcinisano 823 građana.

Juče je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano 46 pacijenata. Zbog sumnje na korona virus testirano je 17 pacijenata, a kod 4 pacijenta je infekcija i potvrđena.

U poslednjih nekoliko dana broj novozaraženih građana pećinačke opštine kreće se od 3 do 5 dnevno, što pokazuje blagi trend povećanja broja zaraženih.

„U periodu od 12. do 17. februara imali smo najviše dva nova slučaja infekcije dnevno, dok u poslednjih 5 dana beležimo između 3 i 5 novozaraženih. Primetno je da je u blagom porastu i ukupan broj aktivnih slučajeva infekcije, koji je u jednom trenutku opao na 32, da bi sada porastao na 42 aktivna slučaja infekcije na teritoriji naše opštine“ – izjavio je predsednik pećinačke opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić.

Đokić je konstatovao da porast broja novozaraženih u ovom trenutku nije alarmantan, ali da je izuzetno važno da se striktno poštuju sve propisane mere zaštite od širenja infekcije, kao i da se nastavi sa imunizacijom stanovništva, kako bismo izbegli da se trend porasta broja zaraženih nastavi.

Prethodna vestAlkohol i dalje najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda
Sledeća vestStanje na putevima: Uslovi na putevima dobri, oprez zbog motociklista i biciklista

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here