Naslovna Srbija Od ponedeljka isplata 30 evra pomoći, od 1. januara veće plate i...

Od ponedeljka isplata 30 evra pomoći, od 1. januara veće plate i penzije

Foto: istock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od ponedeljka kreće isplata 30 evra pomoći za više od 5,7 miliona građana Srbije.

Vučić je takođe najavio da će od 1. januara doći do povećanje plata i penzija, kao i minimalne plate.

„U ponedeljak idemo sa isplatom od 3.520 dinara za ukupno 5.760.000 ljudi, a još gotovo četiri miliona ljudi, dobiće taj novac u utorak i sredu“, rekao je Vučić u gostovanju na televiziji B92.

 Vučić je poručio da će počevši od 1. januara plate rasti između sedam i osam odsto u javnom sektoru. Prosečno, kaže Vučić, ne računajući minimalnu zaradu to će biti oko 7,40 odsto. Zdravstveni radnici od početka naredne godine trebalo bi da dobiju povećanje od osam odsto, a isto važi i za pripadnike vojske i radnike u socijalnoj sferi.

Povećanje penzija od 5,5 odsto 

Penzije će, najavljuje Vučić, takođe biti uvećane od početka naredne godine. „Dakle, onaj koji ima 60.000 penziju, imaće povećanje za 3.300, a oni koji imaju 30.000, oni će imati 31.750 dinara“, objasnio je Vučić. On je dodao i da je doneta odluka da minimalna zarada bude povećana za ljude sa najnižim primanjima na 35.027 dinara. „Očekujemo da već u decembru, a u januaru sigurno prosečna plata bude preko 610 evra na republičkom nivou, a u Beogardu i 760 evra“, najavo je Vučić.

IZVORozon.rs
Prethodna vestOstaci skeleta otkrivaju od čega su bolovali Srbi u srednjem veku
Sledeća vestKuglaška reprezentacija Srbije-Prvaci sveta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here