Naslovna Vojvodina Od prodaje deset parcela grad zaradio 25,2 miliona dinara

Od prodaje deset parcela grad zaradio 25,2 miliona dinara

PODELI
Foto: visitzrenjanin.com

ZRENJANIN – Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili deset rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Od prodaje ovih parcela grad će prihodovati ukupno 25,2 miliona dinara. Parcele koje su prodate nalaze se u katastarskim opštinama Zrenjanin, Melenci i Klek.

Violeta Kučanda Bogasenieva iz Odeljenja za imovinsko – pravne poslove i upravljanje imovinom rekla je da su, na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta na ukupnoj površini od 34.888 kvadratnih metara.

Tri parcele namenjene su za izgradnju poslovnih i drugih sadržaja, kao i objekata višeporodičnog stanovanja. Preostale parcele su opredeljene za individualnu stambenu izgradnju – rekla je Kučanda Bogasnieva.

Među kupcima su, između ostalih, i kineska kompanija „Linglong International Europe“, Srpska pravoslavna eparhija Banatska iz Vršca, zrenjaninsko preduzeće „BMT Lux Invest“, kao i nekoliko fizičkih lica.

Kompanija „Linglong International Europe“ kupila je parcelu površine 27.768 kvadratnih metara, u katastarskoj opštini Ečka.

Reč je o zemljištu u građevinskom području, čija je kupoprodajna cena bila 503 dinara po kvadratu.

To znači da će se u gradsku kasu, od prodaje ovog zemljišta, sliti ukupno 13.967.304 dinara.

Kako je objašnjeno, ova parcela je predviđena za izgradnju oko 300 stanova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here