Naslovna Srbija Od srede sniženje cena! Pogledajte koje ćete sve proizvode moći da kupite...

Od srede sniženje cena! Pogledajte koje ćete sve proizvode moći da kupite po sniženim cenama!

Foto: ATA Images

Juče je postignut dogovor između trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine oko novih, nižih cena u radnjama.

Cene životnih namirnica sada će biti umanjene, a kako bi se obuzdala i smanjila inflacija koja je u julu iznosila oko 12,5 odsto međugodišnje. Javnosti se nakon sastanka sa trgovcima, obratio i predsednik Aleksandar Vučić.

Niže cene očekuju se već od srede, a kako je najavljeno u jučerašnjem obraćanju predsednika, dogovor je i da trgovci rade sa negativnim maržama na pojedinim artiklima da bi ispratili akciju države. Takođe, u resornom ministarstvu trgovine su obećali da će se država pozabaviti i sa cenama dobavljača.

U svim lancima ćete videti proizvode koji će biti označeni sa “Bolja cena” čije su cene snižene.

Kako je predsednik Vučić najavio, redovnu cenu parizera koja je 399 dinara, biće zamenjena sa cenom od 259 dinara, jogurt je bio 164 dinara, a biće 134.

“Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude. Cena soka od jabuke umesto 120 dinara biće 80, krompir će umesto 99 koštati 60 dinara, imaćete domaći začin od 70 za 50 dinara, šampon za bebe od 107 dinara 69,99 dinara, što je važno za roditelje, a kafa će umesto 130,99 dinara biti 89,99 dinara”, dodao je predsednik.

Povodom dogovora sa trgovcima oglasio se i ministar Tomislav Momirović na svom Instagram profilu, koje je zahvalan kompanijama Delez Srbije, Super Vero, Merkator S, DTL sa svim svojim članicama, LIDL Srbija, UniverEksport, DIS, Metro, Domaća trgovina – Aroma, AMAN, GOMEKS, koje zajedno imaju preko 80% tržišnog učešća i sa kojima, kako je napisao, su zajedničkim naporima uspeli da za 20 izuzetno važnih proizvoda koje koriste praktično sva domaćinstva u našoj zemlji omoguće cene koje će biti značajno snižene.

Ovde je reč o kompanijama koje su investirale više stotina miliona evra u našu zemlju i koje zapošljavaju desetine hiljada ljudi u Srbiji. Ove kompanije nikada nisu kasnile u izmirivanju svojih obaveza i drago mi je da smo zajedničkim naporom pokazali da je briga o svakom čoveku naš zajednički prioritet, dodao je.

Spisak dela proizvoda koje za sad znamo, a koji će biti deo akcije “Bolja cena – cena za narod” od srede 13. septembra pa sve do 31. decembra 2023. godine pogledajte ispod:

Parizer

 • Regularna cena: 399 dinara
 • “Bolja cena”: 259 dinara

Jogurt

 • Regularna cena: 164 dinara
 • “Bolja cena”: 134 dinara

Sok od jabuke

 • Regularna cena: 120 dinara
 • “Bolja cena”: 80 dinara

Krompir

 • Regularna cena: 99 dinara
 • “Bolja cena”: 60 dinara

Domaći začin

 • Regularna cena: 70 dinara
 • “Bolja cena”: 50 dinara

Šampon za bebe

 • Regularna cena: 107 dinara
 • “Bolja cena”: 69,9 dinara

Kafa

 • Regularna cena: 130,99 dinara
 • “Bolja cena”: 89,99 dinara

Ostale kategorije proizvoda koje će biti na popustu

 1. mleko
 2. jogurt
 3. sir beli kriška
 4. jabuke
 5. krompir
 6. testenina
 7. pileće meso (trup)
 8. salama u omotu
 9. bezalkoholni napici
 10. kafa
 11. hrana za bebe
 12. šampon za bebe
 13. kupka za bebe
 14. dečije pelene
 15. šampon za odrasle
 16. kupka za odrasle
 17. toalet papir
 18. higijenski ulošci
 19. deterdžent za pranje sudova
 20. deterdžent za pranje veša

Predsednik je prilikom obraćanja najavio i novu jednokratnu pomoć penzionerima od 20.000 dinara!

Ova vest je deo projekta “Srem u fokusu” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.
IZVORsremske vesti
Prethodna vestPočinje upis u sekcije pećinačkog KC-a
Sledeća vestSredstvima Pokrajinske vlade sanirani objekti obrazovnih ustanova u Šidu FOTO

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here