Naslovna Dogadjaj OD SUTRA VAŽE NOVE MERE

OD SUTRA VAŽE NOVE MERE

PODELI
Foto: rtv

Od sutra 01. juna se život gotovo u potpunosti vraća u normalu. Ipak, pojedine mere i dalje ostaju, kao i preporuke o nošenju maski i socijalnoj distanci, a svaki građanin je sam odgovoran za to da spreči moguće širenje kovida 19.

Od 1. juna, odnosno ponedeljka, biće dozvoljena javna okupljanja na otvorenom do 1.000 ljudi, što podrazumeva utakmice s publikom, koncerte, proslave, svadbe, mitinge, a mogu da se organizuju i đačke ekskurzije u zemlji, kao i maturske proslave.

Infektolog i član Kriznog štaba u Nišu Žarko Ranković kazao je da i dalje nije odobren rad bioskopima, pozorištima i noćnim klubovima.

Ministar prosvete Mladen Šarčević naveo je da je prosledio dopis školama da ukoliko su u mogućnosti, organizuju ranije ugovorene ekskurzije, ali samo ako su u Srbiji.

Ove mere i preporuke su i dalje na snazi:

Nošenje maski i rukavica u zatvorenom – održavanje socijalne distance – mere zaštite u gradskom i međugradskom prevozu – mere prevencije u predškolskim ustanovama – mere prevencije u školama koje su počele s dnevnim boravkom – mere prevencije na fakultetima – ne rade pozorišta, bioskopi i noćni klubovi – održavanje distance u trgovinskim lancima – merenje temperature na ulasku u sve bolnice i javne institucije – negativan PCR test za ležanje u bolnici – još bez otvaranja domova za stare.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here