Naslovna Hronika Odbačena prijava protiv osumnjičenih za nesreću u rudniku Soko

Odbačena prijava protiv osumnjičenih za nesreću u rudniku Soko

PODELI
Foto: shutterstock.com/Dragan Mujan

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu odbacilo je krivičnu prijavu Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 osoba, zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, povodom nesreće u rudniku “Soko” u Čitluku, gde je 1. aprila prošle godine poginulo više rudara.

“Povodom događaja od 1. aprila 2022. godine kada je u rudniku ‘Soko’ u Čitluku došlo do nezgode u kojoj je stradalo više rudara, a u odnosu na prethodno saopštenje objavljeno 26. oktobra 2022. godine, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu obaveštava javnost da je nakon sprovedenih dokaznih radnji, a imajući u vidu i ranije obavljena veštačenja odbačena krivična prijava Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 lica, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st. 4 u vezi čl. 280 st. 3 u vezi st. 2 KZ”, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

Prijava je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se 14 osoba goni po službenoj dužnosti.

O ovoj odluci obavešteni su podnosilac prijave, u konkretnom slučaju resorno Ministarstvo, punomoćnik oštećenih i oštećeni – zakonski naslednici.

Oštećeni na navedenu odluku mogu podneti prigovor neposredno Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

U nesreći u rudniku “Soko” kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povređeno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here