Naslovna Srem Odbojkašice Srema na sportskim igrama mladih

Odbojkašice Srema na sportskim igrama mladih

PODELI

Mlade odbojkašice Srema Miona Dimitrić i Ana Mihajlović uspešno su reprezentovale Sremsku Mitrovicu i Srbiju na Sportskim igrama mladih koje su upravo završene u Splitu. Na ovim igrama učestvuju predstavnici Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca iz Mitrovice svake godine odlaze na ovu manifestaciju uz podršku grada i Sportskog saveza Srbije.

Veličanstvenim vatrometom i koncertom novosadskog sastava „Frajle“ i hrvatske pop pevačice Mije Dimšić, na čuvenoj splitskoj Rivi uspešno su okončane 23. Sportske igre mladih, koje su ove godine okupile oko 1.000 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Svečanoj ceremoniji priređenoj na najlepšem šetalištu u Splitu prisustvovali su i brojni ugledni gosti, prijatelji i ambasadori Igara i predstavnci sponzora iz sve tri države, među kojima su bili i Zdravko Marić, osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, Davor Božinović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Trkulja, ministar savetnik ambasadora Srbije u Republici Hrvatskoj, Miloš Kovačević, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, Ilija Nedić, načelnik uprave za sport i obrazovanje grada Sremska Mitrovica, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Predrag Mijatović, ambasador Igara, Luka Santandrea, direktor franšize kompanije Coca Cola za Srbiju, predstavnici SIM Srbije, Hrvatske i BiH mnogi drugi.

,,Deca su tokom čitavog trajanja Igara vreme prvodila zajedno igrajući se i družeći se. Ni ove godine ne samo da nije bilo nikakvih incidenata, već je zaista promovisan fer-plej i u sportskom i u navijačkom delu, što znači da smo i ovog puta napravili zaista dobar posao. Kada sam na kraju drugog takmičarskog dana uručivao medalje za osvojeno treće mesto fudbalskoj ekipi iz Srbije, deca su sama prišla i zahvalila mi se na svemu. Iako je to ostavilo snažan utisak na mene, ne mislim da je to moja zasluga, zasigurno nije, već je to zasluga cele ekipe koja radi u Igrama. Za decu je na Igrama sve besplatno, a SIM tim je uspeo da napravi takav koncept da je sportski rezultat stavljen u drugi plan i drago mi je što naši takmičari to prepoznaju’’ – istakao je ministar Marić.

Deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske boravila su u Splitu od 16. avgusta, do četvrtka 22. avgusta. Tokom proteklih nedelju dana SIMovci su u Splitu uživali u mini-letovanju, kupanju, sunčanju i druženju sa svojim vršnjacima iz sve tri zemlje. Najuzbudljiviji dani svakako su bili ponedeljak i utorak, 19. i 20. avgust, kada su održana finalna takmičenja u svih deset disciplina zastupljenih na Igama: tenisu, atletici, rukometu, šahu, uličnoj košarci, odbojci na pesku, igri Lino između dve vatre, stonom tenisu, odbojci i malom fudbalu, a održano je i finale Coca Cola kupa, gde su talentovani fudbaleri iz tri zemlje pokazali puno dobrih poteza. Promovisan je i novi sport TEQIS.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here