Naslovna Sport Odbojkašice Srema počele pripreme za novu sezonu

Odbojkašice Srema počele pripreme za novu sezonu

PODELI

Ekipa Gradskog ženskog odbojkaškog kluba Srem otpočela je pripreme za narednu takmičarsku sezonu na prvoj prozivci u prostorijama Odbojkaškog doma treneru su se odazvale sve igračice. U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je ekipa zauzela drugo mesto došlo je do značajnih promena. Novi par srednjih blokera čine Jana Andrić i Milena Spremo koje su zamenile Jeremić i Uzelac. U klub je pristiglo još nekoliko novih igračica Mićunović, Jovanović, Iričanin, Smiljanić a produžen je ugovor sa iskusnom korektorkom Majom Trajković. Očekuje se da će u kratkom roku biti potpisan ugovor sa još dve mlade igračice.

Od prošlogodišnje postave u ekipi su ostale mlade Novaković, Grabić i Nina Ubavić iskusnije za jednu godinu od kojih se u ovoj sezoni očekuje puna afirmacija kao i odlični tehničar Narančić i iskusne Egić i Trajković. Stručni štab i ove godine čine trener Vladimir Kapriš, sportski direktor Srđan Radovanović, statističar Marko Petrenj, a novo lice je kondicioni trener profesorica Dragana Predić.

Pripreme za narednu sezonu koja počinje krajem oktobra klub će obaviti u Sremskoj Mitrovici.

Slobodan Stoilković, predsednik kluba izjavio je: „Sezona 2019/2020, igramo Prvu ligu i ove godine nam je cilj da uđemo u Superligu Srbije, da budemo prvoplasirana ekipa. Doveli smo adekvatna pojačanja, spremili smo dobro ekipu, nadamo se da će to sve da profunkcioniše kako smo i zamislili i da ćemo taj cilj ostvariti da Sremska Mitrovica konačno dobije jednog stabilnog superligaša, jedan stabilan klub koji će godinama igrati najviši stepen takmičenja gde ćemo pokazati da mi to možemo i da grad ima dosta interesa da se igra jedna kvalitetna odbojka u Sremskoj Mitrovici.”

Sirmiuminfo

Početku priprema prisustvovali su i predstavnici Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović i Milorad Kijac i Odbojkaškog saveza Srbije, Svetlana Pereković.

„Danas smo došli da damo podršku odbojkaškom klubu „Srem”. Na početku priprema sa obostranom željom i uprave i igračica i Odbojkaškog saveza Vojvodine za brzi, ekspresni povratak u Superligu. Imajući u vidu ovo što smo čuli i sastav igrača koji nije nama nepoznat ne sumnjamo da će sve ići u pozitivnom smeru i da će se želje ispuniti,” izjavio je Petar Bogunović predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Ove godine stručnom štabu pridodat je kondicioni trener Dragana Predić koja će raditi fizičku pripremu ekipe.

Vladimir Kapriš trener GŽOK „Srem” ovom prilikom je rekao: „Ulazimo u novu sezonu 2019/2020. Počinjemo sa pripremama od 5. avgusta. Imamo dvanaest nedelja do početka lige, 25. oktobra je planiran početak lige što je sasvim dovoljno da se ekipa pripremi. Imamo dosta novih igračica, na poziciji primača to su Iričanin Nevena i Vasić Jelena, na poziciji korektora je Marija Jovanović, na poziciji srednjaka su: Spremo Milena, Andrić Jana i Sofija Deurić, na poziciji libera je Mićunović Anđela. Cilj ove sezone je da se uđe u Superligu i ništa drugo nas ne zanima sem prvog mesta, tako je ekipa okupljena.”

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here