Naslovna Dogadjaj Odbrana Andreja Vučića iznela podatke sa suđenja

Odbrana Andreja Vučića iznela podatke sa suđenja

PODELI
Foto: srbija danas

Advokat Andreja Vučića je rekao da su navodi o pristrasnosti sudije neosnovani, jer se u sudnici pokazalo drugačije.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Borivoje Borović, branilac Miroslava Aleksića, posle ročišta, rekao je da je zatražio izuzeće sudije jer kako je rekao smatra da je pristrasan.  

– Isto pitanje koje smo mi postavili sudija je odbio njihovo je prihvatio, tako da toliko o pristrasnosti sudije. Ali, ja razumem, to je njihova taktika da odugovlače s postupkom, da ubacuju dokaze koji nikakve veze nemaju sa ovim postupkom. To je dokaz njihove nervoze, mi smo potpuno spokojni. Nemam nikakvu dilemu da za iznetu laž koju je gospodin Aleksić učinio, da će morati da plati kaznu, zato što apsolutno nema nikakvih dokaza za tako nešto – rekao je Đukanović i dodao:

– Ono što moram da dodam jeste da niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način, tako što će da iznosi laži o nekome, pošto je ovde suština cele priče pokušaj kriminalizacije porodice Vučić i svakako prikrivanje sopstvenog lopovluka – rekao je na kraju Đukanović.

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su veštačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije. Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir Ðukanović pozvao se ranije na ta veštačenja i ocenio da Narodna stranka na lažima gradi svoju politiku.

Inače, Koluvija je većinski vlasnik firme “Jovanjica”. Uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene marihuana, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here