Naslovna Sport Odlični Bojan Zdelar u društvu olimpijskih šampiona!

Odlični Bojan Zdelar u društvu olimpijskih šampiona!

PODELI
Foto: Sportski savez Grada Sremska Mitrovica/Facebook

SREMSKA MITROVICA – Za najtrofejnijeg kajakaša Srbije u poslednje tri godine ovo je nauspešnije prvenstvo sveta s ozbirom na to da je na poslednja dva osvajao po medalju kada je reč o kategoriji do 23 godine

Bojan Zdelar najuspešniji je kajakaš Srbije na Svetskom prvenstvu u Segedinu, jer je osvojio dve bronze u konkurenciji mlađih seniora, koje su ujedno i jedine medalje za našu reprezentaciju.

Poslednjeg dana planetarnog takmičenja 22-godišnji kajakaš iz Sremske Mitrovice je posle trećeg mesta u jednosedu na 1000 metara, došao do istog plasmana na duplo kraćoj deonici rezultatom 1:39,10. Naš as je za pobednikom Adamom Vargom zaostao 74 stota dela sekunde, a za Australijancem Tomasom Grinom 0,63 stotinke.

Poredak u A finalu K1 500 m bio je identičan onom od prethodnog dana na 1000 m. Mađar, Varga (22) pokazao je da dominira u konkurenciji mlađih seniora.

Srebrni na 1000 m sa Olimpijskih igara u Tokiju i vicešampion sa nedavno završenog seniorskog Evropskog prvenstva u Minhenu (K1 500 m) pokazao je klasu pred domaćom publikom.Deonicu od pola kilometra preveslao je u vremenu 1:38,36 i došao je do najsjajnije medalje.

Najbolji jednosedaš Australije, zlatni iz Tokija (K2 1000m) 23–godišnji Grin bio je srebrni sa zaostakom za pobednikom od 11 stotinki (1:38,47).

– Izuzetno sam zadovoljan utiskom koji sam ostavio. Ovo je sigurno bilo najjače takmičenje u poslednjih nekoliko godina, odnosno od kada se takmičim u kategoriji mlađih seniora. Čast mi je da sam bio rame uz rame sa nakvalitetnijim takmičarima iz našeg sporta. Radi se o momcima koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama – rekao je po osvajanju druge bronze Zdelar.

On nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka sveta u jednosedu na 500 m, ali je nastavio sa osvajanjem odličja na velikim takmičenjima. Za najtofejnijeg kajakaša Srbije u poslednje tri godine ovo je nauspešnije prvenstvo sveta s ozbirom na to da je na poslednja dva osvajao po medalju kada je reč o kategoriji do 23 godine.

Od naredne sezone, u predolimpijskoj godini kada su na rasporeduju kvalifikacije za OI u Parizu, Bojan Zdelar će se takmičiti i u grupnim  posadama. To je svakako dobra vest za srpski kajak kojem u poslednje tri godine nedostaju medalje sa seniorskih takmičenja.

– Želja mi je osim jednoseda na hiljadu metara, da probam i novu olimpijsku disciplinu, dvosed na 500 i na tome ću da radim naredne sezone – otkrio je Zdelar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here