Naslovna Srem Odmaralište “Letenka” na Fruškoj Gori” preuređeno za karantin

Odmaralište “Letenka” na Fruškoj Gori” preuređeno za karantin

PODELI

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze iz inostranstva.

Moj grad Sremska Mitrovica

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru “Letenka”, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.
Centar je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom Vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv koronavirusa.

Moj grad Sremska Mitrovica

“Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi račna o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć”, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tu im je, pojasnio je, obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here