Naslovna Hronika Odmotava se klupko! Počela hapšenja opštinskih funkcionera zbog gradnje nelegalnih objekata i...

Odmotava se klupko! Počela hapšenja opštinskih funkcionera zbog gradnje nelegalnih objekata i reketiranja investitora!

PODELI
Foto: istock

BEOGRAD – Odgovorna lica beogradske gradske opštine Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Uhapšeni su V. Ć. (69), odgovorno lice GO Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, i građevinski inspektori M. L. (1962), koji je osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ. R. (1959), G. P. (1969), B. C. (1959) i Z. P. (1959), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Takođe, uhapšeni su i investitori S. H. (1981), S. S. (1970), M. B. (1951), T. D. (1973), A. V. (1959), V. Ž. (1972) i Ž. L. (1979), koji se terete za trgovinu uticajem.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga. Odgovorna lica GO Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine. Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here