Naslovna Dogadjaj Odobren kredit za Fruškogorski koridor – Radovi posle potpisivanja ugovora

Odobren kredit za Fruškogorski koridor – Radovi posle potpisivanja ugovora

PODELI

Osim modernizacije brze pruge Beograd–Budimpešta, radiće se i Fruškogorski koridor (Ruma – Novi Sad). Kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, obišla radove na rehabilitaciji autoputa od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

Mihjalović ovom prilikom podsetila da se od Beograda do Subotice rehabilituje 65 kilometara auto-puta i da je ova deonica najvećim delom završena, dok će do sredine avgusta biti gotovo i preostalih 10,5 kilometara.

Ona je istakla da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini 5 mlrd EUR, navodi se u saopštenju.

Vučićević je danasnajavio da je planirana i izgradnja kružne raskrsnice u Novom Sadu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj.

Drobnjak je istakao da je put od petlje Bačka Topola do petlje Sirig jedna od 26 deonica koje se rade na auto-putevima u Srbiji.

Vrednost radova na pomenutoj deonici iznosi 10 mil EUR, predočio je on i najavio da će u ovoj godinu približno 200 kilometara autoputeva biti presvučeno asfaltom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here