Naslovna Srem Ruma Održan koncert „Dete je dete da ga volite i razumete“ u Staroj...

Održan koncert „Dete je dete da ga volite i razumete“ u Staroj Pazovi

PODELI
Foto: muzickaskolaruma.edu.rs

STARA PAZOVA – U petak, 19. novembra, održan je koncert klasične muzike u Školi za specijalno obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi.

Radi se o trećem koncertu u organizaciji rumske OMŠ „Teodor-Toša Andrejević” u okviru projekta ove škole pod nazivom „Bez granica – muzika kao instrument inkluzije”, koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Na koncertu su nastupili učenici izdvojenog odeljenja rumske muzičke škole u Staroj Pazovi i pokazali izuzetnu umešnost u vladanju kako svojim instrumentima i scenom, tako i okolnostima.

Pred više od četrdesetoro učenika ŠOSO „Anton Skala“, nastupili su učenici iz klasa: Belinde Putilov i Sanje Prgonjić (klavir), Ane Zorić (violina), Marije Romanić (flauta) i Nikole Jovanovića (harmonika).

Ovaj koncert je osmišljen i organizovan upravo za učenike Školi za specijalno obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi. Namera nam je bila da ukažemo na društvenu angažovanost umetnosti u društvu i na potencijal muzike u prevazilaženju svih barijera i mislim da smo u tome uspeli“, izjavila je koordinatorka projekta Branislava Trifunović.

Pedagog ŠOSO „Anton Skale“, Ana Antonijević-Rakić, izjavila je da su učenici te škole po prvi put bili u prilici da na svom terenu čuju klasičnu muziku i to na različitim instrumetnima: „Učenici muzičke škole su samostalno ili u pratnji svojih nastavnika izvodili po jednu ili dve numere, nudeći nam mogućnost da čujemo izvođenja klasične muzike na nekoliko različitih instrumenata. Domaćini su sa velikom pažnjom pratili izvođenja i naši gosti brzo su postali naši drugari. Druženje je nakratko nastavljeno i posle koncerta. Radujemo se svakoj sledećoj prilici da zajedno učimo da sviramo, rastemo uz muziku i oplemenjujemo jedni druge. Zahvaljujemo se organizatorima na ovom divnom iskustvu za nas.“

Direktor Osnovne muzičke škole ,,Teodor-Toša Andrejević“, Darko Đokić, napomenuo je da su ovakve saradnje bitne kao sredstvo povezivanja unutar lokalne zajednice, ali i međuopštinskog prostora.

Saradnici i prijatelji projekata su: Opština Ruma, Opština Pećinci, Centri za socijalni rad Stara Pazova i Ruma, Crveni krst Ruma, Kulturni centar Ruma, Kulturni centar Pećinci, Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite „Solidarnost“, Dnevni boravci za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu i Rumi, ŠOSO „Anton Skala“ Stara Pazova, Sremske novine i Rumske novine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here