Naslovna Dogadjaj Održan memorijalni turnir u sećanje na poginulog policajca iz Gospođinaca

Održan memorijalni turnir u sećanje na poginulog policajca iz Gospođinaca

PODELI
Foto: dnevnik

ŽABALJ: Drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Darko Dodić” održan je u žabaljskoj sportskoj hali, u organizaciji Sindikata srpske policije, s ciljem da se očuva sećanje na poginulog policajca iz Gospođinaca, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći tokom novogodišnje noći pre dve godine.

Tom prilikom, u prisustvu mnogobrojnih učesnika i posetilaca, kolega i prijatelja, porodici pokojnog Dodića uručen je poklon dres FK „Vojvodina”.

Za učešće se prijavilo 17 ekipa iz svih krajeva Srbije – iz Niša, Čačka, Užica, Pančeva, Novog Sada, Sremske Mitrovice, a deo učesnika činile su civilne ekipe, odnosno porodica i prijatelji pokojnog Darka, što će biti praksa i narednih godina, kako manifestacija ne bi izgubila memorijalni karakter. Otvaranju turnira prisustvovali su i čelnici MUP-a i Policijske stanice Žabalj, predsednik Mesne zajednice Gospođinci i predstavnici Sindikata srpske policije.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović kaže da im je, pored osnovnog sindikalnog delovanja, važna odredba u statutu, koja se odnosi na kolege koje su izgubile život.

  • U svakom delu Srbije organizujemo memorijalne turnire, da bismo otrgli od zaborava naše kolege. O ovom turniru najviše govore mnogobrojne ekipe koje su došle da daju podršku, a mi porodici Darka Dodića obećavamo da ga nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek čuvati sećanje na njega – naglasio je Ranitović.

Predsednik Mesne zajednice Gospođinci Boris Straživuk podsetio je da je Darko bio za primer kako mlađim generacijama, tako i starijima.

  • Bio je pre svega dobar čovek, veliki prijatelj i drugar koji je bio spreman uvek i u svakoj situaciji da pomogne. Uvek je bio tu za sve nas, dolazio je na svaki turnir i svaku manifestaciju, na svaku utakmicu našeg gospođinačkog FK „Jedinstvo“. Treba da se ugledamo na Darka, koji je bio veran svom poslu, odan pošten i častan -, kazao je Straživuk i zahvalio se Policijskoj stanici Žabalj što čuva sećanje na velikog čoveka i prijatelja.

Predsednik regionalnog centra Sindikata srpske policije Novi Sad i službenik Policijske stanice Žabalj Sandri Vučić inicirao je pre godinu dana održavanje ovog turnira, a prisutnima je poručio da je Darko to zaslužio.

Hrabrost i odlučnost osobine su koje su krasile Darka Dodića, kao i spremnost da izvrši najsloženije zadatke. Kako su poručile njegove kolege, kao takav ostaće u sećanju svih pripadnika službe koji su ga poznavali.

Nastradali Darko Dodić živeo je u Gospođincima, a radio je u Policijskoj stanici Žabalj. Rodom je iz Pirota, a za posao policajca opredelio se ugledajući se na svog oca Živka. Spletom tragičnih okolnosti, ostao je nenadoknadiv gubitak za sve, a najviše za njegove najmilije – suprugu Natašu, sina Andriju, ćerku Anđelu i majku Ružicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here