Naslovna Srbija Održan miting u Novom Sadu: Vučić najavio dve velike investicije

Održan miting u Novom Sadu: Vučić najavio dve velike investicije

PODELI

Miting u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”, koju vodi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, održan je danas u Novom Sadu.

Okupljenim građanima na početku skupa obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Prisutnima se obratio i predsednik SPS Ivica Dačić, a na kraju mitinga i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

U centru Novog Sada tokom dana okupio se veliki broj građana koji su nosili zastave Srbije i poruke podrške predsedniku Srbije Aleksadru Vučiću.

Okupljenima je pre skupa svirao “Garavi sokak”.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u taj grad doći još dve velike investicije od po 50 miliona evra.

“Ja vam danas donosim dva mala poklona u Novi Sad”, rekao je Vučić obraćajući se na skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, na kojem ga je, uprkos lošem vremenu, dočekalo više ljudi nego ikada, kako je sam primetio.

Vučić je rekao da će jedna od tih kompanija zaposliti 400 ljudi, a da je druga iz prehrambene industrije.

“Videćete jednog od najmoćnijih svetskih proizvođača čokolade u Novom Sadu”, poručio je Vučić.

miting, novi sad, budućnost srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da 45 godina nije bilo novih fabrika u Novom Sadu, a da su onda došle dve.

Kompanije “Delfaj” i “Lir” su, kaže, zaposlile 5.000 ljudi. Onda je, navodi, došao i istraživački centar “Kontinentala”, jedne od najmoćnijih nemačkih kompanija.

“Zahvaljujem svima koji rade dobar posao na obrazovanju mladih, da bi mogli da rade najvažnije poslove za svetski najbitnije kompanije”, rekao je Vučić.

Ištvan Pastor rekao je na početku skupa da je postignut standard i da ga sada treba negovati i čuvati i najavio nova ulaganja.

budućnost srbije, miting, novi sad, sns
Foto: N1

Dačić je rekao da su Srbija i, pre svega predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izloženi velikim pritiscima da se odreknu nacionalnih i državnih interesa, da “priznaju nezavisno Kosovo i uvedu sankcije prijateljskim zemljama”.

“Odgovor Vučića i moj je da se to nikad neće desiti”, istakao je Dačić.

Iako nije bilo najavljeno, od jutros su za saobraćaj zatvorene brojne ulice u centru Novog Sada, zbog održavanja ovog mitinga. U pešačkoj zoni, na Trgu slobode i na prilazima trgu, tokom celog dana vršile su se pripreme za održavanje mitinga.

Dnevni list Danas je objavio da je Grad Novi Sad organizator današnjeg skupa koji se održava na Trgu slobode u centru grada.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade rekao je ranije da će to biti jedan od najvećih skupova koji je ikada održan u Vojvodini, pošto će na njega organizovano autobusima doći simpatizeri Srpske napredne stranke iz cele Vojvodine, ali, prema nekim najavama, i iz drugih krajeva zemlje.

Prilikom ranijih sličnih okupljanja, piše Danas, Vučićevi simpatizeri dovoženi su autobusima, koji su parkirani duž keja na Dunavu. Pretpostavlja se da će to i ovog puta biti parkiralište za više desetina, a možda i stotina autobusa.

Istovremeno, organizatori protesta “Jedan od pet miliona” navode da nijedan autobuski prevoznik ne sme da prihvati da organizovano prevozi gradjane na miting u Beogradu u subotu, 13. aprila. Oni kažu da se plaše Vučićeve odmazde i vanrednih tehničkih pregleda, inspekcijskih kontrola i sličnih poteza vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here