Naslovna Srem Održan ,,Otvoreni dan’’ u mitrovačkoj kasarni

Održan ,,Otvoreni dan’’ u mitrovačkoj kasarni

PODELI

,,Otvoreni dan’’ manifestacija je koja se u sremskomitrovačkoj kasarni “Boško Palkovljević Pinki” održava već sedam godina, Grad Sremska Mitrovica pruža podršku ovom događaju, a organizuju ga Pripadnici jedinica I brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica.

Manifestacija pod nazivom ,,Otvoreni dan” u mitrovačkoj kasarni organizovana je u cilju boljeg međusobnog razumevanja, približavanja i upoznavanja javnosti sa organizacijom života i rada u jedinicama 1. brigade Kopnene Vojske.

,,Vojska Srbije, Ministarstvo odbrane i Garnizon u Sremskoj Mitrovici već osam godina organizuju ovu zanimljivu manifestaciju. Ovo je jedinstvena prilika da svi naši sugrađani, a posebno najmlađi, upoznaju vojnički život, da se upoznaju sa tehnikom i aktivnostima koje imaju pripadnici Vojske Srbije, koja je stub naše odbrane’’, rekao je Tomislav Janković predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Cilj manifestacije „Otvoreni dan“ je, kako kažu organizatori, da se izvrši promovisanje obučenosti pripadnika I brigade kopnene vojske i jedinica garnizona Sremska Mitrovica za izvršenje dodeljenih zadataka i misija, da se izvrši promovisanje vojnog poziva i profesionalizacije vojske i da se kroz druženje sa građanima Sremske Mitrovice obezbedi jačanje poverenja njenih građana u Vojsku Srbije.

,,Nadamo se da će naši najdraži i najmlađi gosti postati članovi našeg kolektiva u budućnosti. Njima posvećujemo posebnu pažnju jer budućnost Vojske zavisi upravo od njih.’’ Kaže potpukovnik Borisav Krnjajić komadant Kasarne u Sremskoj Mitrovici.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa tri jedinice mitrovačke kasarne, a to su tenkovski bataljon koji važi za najobučeniji u zemlji, kao i divizion samohodnih lansera i raketa i mehanizovani bataljon.

U toku „Otvorenog dana” organizovana je i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju je sprovela Vojnomedicinska akademija, a takođe posetioci su mogli da vide i kratak kulturno-umetnički program.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here