Naslovna Srem Sremska Mitrovica Održan “Otvoreni dan” u mitrovačkoj kasarni

Održan “Otvoreni dan” u mitrovačkoj kasarni

PODELI

“Otvoreni dan” manifestacija je koja se u sremskomitrovačkoj kasarni “Boško Palkovljević Pinki” održava već sedam godina, Grad Sremska Mitrovica pruža podršku ovom događaju, a organizuju ga Pripadnici jedinica I brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica.

-Vojska Srbije, Ministarstvo odbrane i Garnizon u Sremskoj Mitrovici već sedam godina organizuju ovu zanimljivu manifestaciju. Ovo je jedinstvena prilika da svi naši sugrađani, a posebno najmlađi, upoznaju vojnički život, da se upoznaju sa tehnikom i aktivnostima koje imaju pripadnici Vojske Srbije, koja je stub naše odbrane, rekao je Tomislav Janković predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Cilj manifestacije „Otvoreni dan“ je, kako kažu organizatori, da se izvrši promovisanje obučenosti pripadnika I brigade kopnene vojske i jedinica garnizona Sremska Mitrovica za izvršenje dodeljenih zadataka i misija, da se izvrši promovisanje vojnog poziva i profesionalizacije vojske i da se kroz druženje sa građanima Sremske Mitrovice obezbedi jačanje poverenja njenih građana u Vojsku Srbije.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Nadamo se da će naši najdraži i najmlađi gosti postati članovi našeg kolektiva u budućnosti. Njima posvećujemo posebnu pažnju jer budućnost Vojske zavisi upravo od njih. potpukovnik Borisav Krnjaji komadant Kasarne u Sremskoj Mitrovici.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa tri jedinice mitrovačke kasarne, a to su tenkovski bataljon koji važi za najobučeniji u zemlji, kao i divizion samohodnih lansera i raketa i mehanizovani bataljon.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Program je obuhvatao i demonstriranje sposobnosti tehničke opremljenosti, odnosno otvaranje vatre manevarskom municijom.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Kapije su otvorene za sve one koji žele da se upoznaju sa vojničkim životom i mogu da vide sa čime raspolažemo. Predstavićemo im se u dve celine, jedna je taktičko-tehničke veštine, a u drugoj će posetioci imati prilike da se upoznaju sa sposobnostima, gde će biti upotrebljena i tehnika. Najmlađi će imati priliku i da se provozaju borbenim vozilom, izjavio je brigadni general Željko Petrović komandant I brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica.

shared via sirmiuminfo.rs image shareU saradnji sa Crvenim krstom Sremska Mitrovica u toku „Otvorenog dana“organizovana je i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

shared via sirmiuminfo.rs image share

shared via sirmiuminfo.rs image share

Sirmiuminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here