Naslovna Sport Održan prolećni kros u Sremskoj Mitrovici

Održan prolećni kros u Sremskoj Mitrovici

PODELI

U Sremskoj Mitrovici, na Savskom keju, na delu Gradske plaže, održan je školski kros u organizaciji OŠ „Boško Palkovljević Pinki” i Predškolske ustanove „Pčelica”. Kros se izvodi prema propisanom nastavnom planu i programu i propozicijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na krosu je učestvovalo oko 500 takmičara od prvog do osmog razreda OŠ „B. P. Pinki” i oko 100 predškolaca iz Predškolske ustanove „Pčelica”. Vreme je poslužilo takmičare, a publika je uživala u trkama devojčica i dečaka.

Zamenik načelnika za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević, ispred Gradske uprave je rekao da je: „Ovo veoma značajna manifestacija za popularizaciju sporta kako atletike tako i uopšte sporta u Gradu Sremska Mitrovica. Upravo iz školskih kroseva izrasle su mnoge današnje zvezde srpske atletike. Miščević je takođe još izjavio da cilj sporta nije samo postizanje vrhunskih rezultata nego je cilj sporta zdrav način življenja, razmišljanja i propagiranje zdravih životnih navika.”

Igor Došen direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” izjavio je povodom organizacije ove manifestacije: „OŠ „Boško Palkovljević Pinki” već tradicionalano je organizivala školski kros koji je predviđen nastavnim planom i programom. Ovo je i jedna od najvećih atletskih manifestacija u gradu. Učestvuju naši učenici i što nam je posebno drago učestvuju i predškolci.”

Dodao je i da se zahvaljuje svima koji su i ove godine pokazali veliko interesovanje i brigu za zdravlje deteta, pre svega misleći na značaj fizičkih aktivnosti, razvoj motoričkih sposobnosti i poboljšanja zdravlja ljudi.

Nagrade najuspešnijima uručila je Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika.

Zapratite nas na instagramu i tviteru:
https://www.instagram.com/sirmiuminfo/
https://twitter.com/sirmiuminfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here