Naslovna Srem Inđija Održan sastanak rukovodstva “Laste” sa predsednikom opštine Inđija i predsednicima mesnih zajednica

Održan sastanak rukovodstva “Laste” sa predsednikom opštine Inđija i predsednicima mesnih zajednica

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

INĐIJA – Na zahtev predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, u zgradi opštine održan je sastanak sa predstavnicima saobraćajnog preduzeća „Lasta“ na temu funkcionisanja javnog gradskog prevoza na inđijskoj teritoriji. Ispred „Laste“ sastanku su prisustvovali generalni direktor Vladan Sekulić, izvršni direktor za saobraćaj Mladen Lazarević i rukovodilac PO Srem Zoran Tomašević.

“Tema nije prijatna, zato smo i napravili ovaj sastanak, da nađemo rešenje”, rekao je na početku sastanka sa predstavnicima “Laste” predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Novac građana se troši, a prevoz ne funkcioniše, i građani su s pravom nezadovoljni naglasio je Gak, i podsetio da pre nekoliko godina nije funkcionisao prevoz radnika a da je danas daleko gora situacija. 

“Kada smo raspisivali javnu nabavku tražili smo da bude 12 autobusa, 10 koji će redovno saobraćati i 2 da budu u rezervi. Od toga tražili smo 5 do 6 novih autobusa do godinu dana starosti, ovi ostali su bili nešto stariji, uslov je bio da ne budu stariji od 5-6 godina. Mi smo sve predvideli, sve uradili, vi ste se obavezali. Javna nabavka je na 140 miliona dinara, od čega opština subvencioniše 90 miliona. Ne može da se dogodi da vozač ne stane, ne može da se desi da autobus apsolutno ne dođe”, istakao je na sastanku predsednik Gak.

“Dobro je da razgovaramo, da rešavamo probleme. Mi ne bežimo od svoje odgovornosti i zato smo došli da danas razgovaramo sa vama. Mi smo došli da vas saslušamo i da pokušamo da rešimo probleme. “Lasta” je veliki sistem sa 2100 zaposlenih, ali ja preuzimam odgovornost, rekao je između ostalog Vladan Sekulić, generalni direktor “Laste”.

“Imali smo problem u nedostatku vozača, to smo rešili pre nedelju dana, vozila su tehnički ispravna, naša je obaveza da se vozite u sigurnim vozilima, “Lasta” je veliki sistem, ali svi zaposleni su dužni da sarađuju sa putnicima, a njihova nezadovoljstva ne bi trebalo građani da osete”, rekao je Sekulić

Kako bi izložili probleme svojih meštana sastanku su prisustvovali i predsednici i predstavnici mesnih zajednica, koji su argumentovano izneli činjenice o kašnjenju autobusa, vrlo često i ne dolasku ali i o neispravnosti vozila i bahatom ponašanju vozača. Oni su naglasili da je najveći problem prevoz đaka jer ti takozvani “đački” polasci vrlo često ne budu, jer autobus ne dođe, pa učenici ne prisustvuju nastavi. U sledeći autobus koji dođe, kako su istakli predsednici mesnih zajednica, ne mogu svi da stanu i stvaraju se dodatni problemi pa vrlo često i jedan broj putnika ostane na stanici. Oni su zamolili u ime svojih meštana da se što hitnije iznađe rešenje, jer ide zimski period i nije prijatno da po hladnom vremenu deca provode više od sat vremena čekajući autobus.

“Građani Inđije izdvajaju velika sredstva za funkcionisanje javnog prevoza na teritoriji opštine Inđija i građani opštine Inđije imaju pravo na normalan prevoz kao i građani svugde na svetu. Ako je neka usluga potpisana i navedena u Ugovoru šta ko mora da ispoštuje, hajde da to sprovodimo.” rekao je posle sastanka predsednik Gak i dodao da će prilikom raspisivanja nove javne nabavke tražiti još strožije kriterijume u pogledu broja i starosti vozila, kao i da je rukovoodstvo opštine učinilo sve što je u njegovoj moći da građani opštine Inđija budu zadovoljni.

“Lasta” je kako su njeni predstavnici na sastanku rekli, pojačala vozni park sa jednim, a sutra će sa još jednim vozilom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here