Naslovna Srem Ruma Održana 29. sednica Socijalno – ekonomskog saveta u Rumi

Održana 29. sednica Socijalno – ekonomskog saveta u Rumi

PODELI

Po dobro ustaljenoj praksi u Opštini Ruma o važnim budžetskim odlukama, pre odbornika u lokalnom parlamentu, diskutuju i članovi Socijalno – ekonomskog saveta. XXIX sednica je održana danas u Gradskoj kući, a na dnevnom redu su se našli Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Ruma za period od 1. januara 2018. do 30. septembra 2018. godine, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Ruma za 2018. godinu – treći rebalans.

“I ovoga puta članovi Saveta su izneli svoje mišljenje o ovogodišnjem devetomesečnom izveštaju budžeta, kao i o predstojećem trećem rebalansu. Naravno bilo je reči i o privrednim aktivnostima, koje su na zavidnom nivou, ali i o sindikalnim pitanjima, posebno u privatnim privrednim subjektima. Opštinski sindikat je veoma aktivan, uspeo je da formira sindikalne orgnizacije u novootvorenim kompanijama i za lokalnu samoupravu je to veoma važno, jer je postojanje sindikata znak da je zaštita prava radnika na jednom višem nivou”, izjavio je načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma Dušan Ljubišić.

Predsednik Socijalno – ekonomskog saveta Drago Tešić, napomenuo je da su oformljene sindikalne organizacije, između ostalih, u “Hačinsonu”, “Insertu”, “HealtCare Europe” i “Kapitol grupi”.

“Želimo da se izborimo za veće plate radnika, za suzbijanje sive ekonomije, da radnici budu prijavljeni na plate koje i primaju zapravo, a ne na minimalce. Ulažemo napore da se članstvo omasovi, a glavni cilj je potpisivanje kolektivnih ugovora. Jak sindikat je i interes samih kompanija. Kada se pitaju šta je to sindikat? Odgovaramo im: sindikat su zaposleni u vašoj firmi”, tvrdi Tešić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here