Naslovna Srem Ruma Održana IX sednica SO Ruma

Održana IX sednica SO Ruma


Odbornici Skupštine Opštine Ruma usvojili su na današnjem zasedanju sve predložene tačke dnevnog reda. Pored Godišnjeg Programa poslovanja JP „Komunalac” za 2021. godinu, usvojene su i tačke koje su se odnosile na novo javno preduzeće nastalo spajanjem JUP „Plan“ i JKP „Parking i infrastruktura“, kao i novoformiranu ustanovu socijalne zaštite „Solidarnost“.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević podsetio je da je lokalna samouoprava ove godine započela proces transformacije jedne ustanove i dva javna preduzeća, te da se današnjim odlukama zaokružuje taj postupak.

„U 2021. godinu ulazimo sa novom ustanovom za pružanje socijalnih usluga i sa javnim preduzećem za urbanističkog planiranje, upravljanje i izgradnju. Usvojili smo predlog Odluke o statutu javnog preduzeća za urbanističko planiranje, upravljanje i izgradnju Ruma, to je sada praktično tačka na ceo taj postupak koji smo realizovali u drugoj polovini ove godine. Stvoreni su svi pravno formalni uslovi da preduzeće uđe u postupak registracije i rad u 2021. godini“, rekao je Kovačević, osvrnuvši se i na rad lokalnog parlamenta.

„Sama činjenica da smo u toku četiri do pet meseci održali devet sednica govori da je Skupština intenzivno radila, da je odgovarala na zahteve koji su pred nju bili postavljeni, kako bi se omogućio normalan rad i funkcionisanje lokalne samouprave. Dakle, sve odluke usvajali smo na vreme, u zakonskom roku, u demokratskoj proceduri, tako da ja mogu biti zadovoljan radom Skupštine u ovih pet meseci. Nadam se da će taj trend nastaviti se i u narednom periodu i ne vidim nijedan razlog da ne bude tako“, ocenio je Kovačević, poželevši svim građanima srećne predstojeće praznike.

Prethodna vestGrađani shvataju ozbiljnost situacije
Sledeća vestPOSETA PRIJATELJU ILI KOMŠIJI POBOLJŠAVA INTELEKT I PAMĆENJE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here