Naslovna Sport Održana konferencija klubova Srpske lige Vojvodina

Održana konferencija klubova Srpske lige Vojvodina

PODELI

U prisustvu generalnog sekretara FSV Miodraga Cvijića komesara za takmičenje Miodraga Radakovića, lica zaduženog za ligu Ljubiše Vlahovića i delegata svih 16 klubova Srpske lige Vojvodina održana je konstituciona sednica. Za predsednika jednoglasnom odlukom izabran je Goran Vuković (Borac, Sakule) a za njegovog zamenika Zoran Lacković (Radnički, Sremska Mitrovica).

Na sednici IOFSS usvojeni određeni dokumenti, broja klubova i sastava ligegrupa Vojvodina koja će brojati 16 klubova. Propozicije takmičenja nisu se ništa menjale, a baraž kao mogućnost ulaska u ligu ostaje pa će prvi klub iznad crte sa drugopolasiranim ekipama vojvođanskih liga moći da izbori ostanak. Prvak obezbeđuje plasman u viši rang.

Sirmiuminfo

Na IOFSS doneta je odluka da klubovi koji žele da se licenciraju za ulazak u prvu ligu Srbije moraće da ispune određene uslove, što se tiče infra strukture, finansija i mlađih kategorija. Isto tako doneta je odluka da FSS ima diskreciono pravo da u interesu fudbala čak i proširi prvu ligu rekao je Cvijić i napomenuo da su klubovi u obavezi da snimaju utakmice.

Najzanimljivija tačka koju su svi delegati čekali je kalendar takmičenja i izvlačenje takmičarskih brojeva za prvo kolo koje će na programu biti 17. avgusta a poslednje 24. novembra bez vanredne srede. Žrebom je rukovodio komesar za takmičenje Miodrag Radaković.

Pre izvlačenja brojeva klubovi su se izjasnili o terminu odigravanja utakmica kao domaćini.

Za igranje u subotnjem terminu opredelili su se: Bečej 1918, Hajduk 1912 (Kula), Omladinac (Novi Banovci), Bratstvo 1946 (Prigrevica) Bačka 1901 (Subotica), OFK Vršac, Dinamo 1945 (Pančevo), Radnički (Sremska Mitrovica, Radnički (Zrenjanin), Radnički 1912 (Sombor), Kozara (Banatsko veliko selo) i 1.Maj (Ruma) dok će u nedeljnom terminu utakmice igrati: Železničar (Pančevo), Dunav (Stari Banovci), Borac (Sakule) i Vojvodina 1928 (Perlez).

Takmičarski brojevi: 1 Hajduk 1912, 2 Bačka 1901, 3 Radnički (S.M.), 4 Radnički 1912 (S), 5 Borac, 6 Radnički (Z.R.), 7 1.Maj, 8 Železničar, 9 Bratstvo 1946, 10 Kozara, 11 Dinamo 1945, 12 Bečej, 13 Vojvodina 1928, 14 Vršac, 15 Dunav, 16 Omladinac.

U prvom kolu 17. Avgusta sastaće se:
Hajduk – Omladinac,
Bačka – Dunav,
Radnički (S.M.) – Vršac,
Radnički (S) – Vojvodina,
1.Maj – Kozara,
Radnički (Z.R.) – Dinamo,

 1. avgusta:
  Borac – Bečej i
  Železničar – Bratstvo.

SPISAK IGRAČA FK RADNIČKI 2019/20

 1. Čupić Dragoslav (golman)
 2. Tomac Ivan
 3. Petrović Nemanja
 4. Perović Nenad
 5. Kočijašević Petar
 6. Herceg Najdan
 7. Milošević Branko
 8. Lackovič Igor
 9. Jovičić Nemanja
 10. Janković Dejan
 11. Glišić Saša
 12. Buzdm Nemanja
 13. Trnić Jovan (golman)
 14. Matijević Nemanja
 15. Bajić Siniša
 16. Kovačević Nikola
 17. Sekulić Mirko
 18. Pejović Filip
 19. Stojanović
 20. Srećković

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here