Naslovna Srem Sremska Mitrovica Održana pokazna vežba rada osuđenika sa psima u KPZ

Održana pokazna vežba rada osuđenika sa psima u KPZ

PODELI

U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici je izvedena pokazna vežba rada osuđenika sa psima u sklopu programa resocijalizacije osuđenih lica pomoću pasa iz azila za pse koji postoji u ovom zavodu od novembra 2017. godine.

Zavod u Sremskoj Mitrovici sprovodi projekat u okviru kojeg osuđena lica rade u prihvatilištu za pse i pripremaju ih za udomljavanje, čime stiču i profesionalne veštine i pomažu da se otkloni problem pasa lutalica u Sremskoj Mitrovici.

Reč je o najuspešnijem programu resocijalizacije i rehabilitacije osuđenih lica u zapadnoj penološkoj praksi, pre svega u američkim zatvorima sa najstrožim režimom i najdužim kaznama.

„Program se sastoji iz tri dela, teorijskog, psihološke podrške i praktičnog, i realizuje se uz podršku Veterinarskog fakulteta. Posle obuke, polaznici su dobili i sertifikatove visokoškolske ustanove i osposobljeni su za rade u odgajivačnicama pasa, zoo-vrtu, pansionu. Inačem, tokom obuke osuđenici se mnogo vezuju za pse,” rekao je Predrag Balanac, stariji komandir u KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Projekat se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica, Misijom OEBS u Srbiji i nemačkom nevladinom organizacijom „Help”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here