Naslovna Kultura Održana promocija knjiga Jelice Dabović

Održana promocija knjiga Jelice Dabović

PODELI

U petak, 5. jula održana je promocija knjiga Jelice Dabović „Tajna jednog osmeha“ i „Oproštaj”, kao i tribina na temu: „Nasilje i kako se izboriti sa traumama koje ono izaziva”.

Jelica Dabović je pisac, motivator i terapeut, inače, rođena sestra košarkašica i reprezentativki Milice i Ane Dabović. Ova traumatična tema podstaknuta je bolnim iskustvom koje je autorka ponela iz svog doma i svoje porodice.

 Zavet ćutanja koji vlada u Crnoj Gori i možda celom ragionu, više puta tokom svog teškog života prekidala je supertalentovana crnogorska košarkašica, rođena Hercegnovljanka, koja je tokom detinjstva i rane mladosti doživljavala najstrašnije torture od oca. Jelica nije naišla na razumevanje i utehu ni posle odlaska u Beograd, u Partizan, pošto su je umesto svetla velegrada dočekala vrata novog pakla.

Maltretiranja trenera, sredine, silovanje, osuda okoline, samo su mali repertoar onog što je u životu preko glave preturila najstarija sestra Dabović, ali i Milica i Ana, koje su dosta toga i same osetile na svojoj koži, ali u nešto blažoj formi od Jelice. Pokrenuta sve češćim i surovijim nasiljem u porodicama Jelica je odlučila da sve to ispriča u svojim knjigama „Tajna jednog osmijeha” i „Oproštaj”, kako kaže, u blažoj formi. Kako li je tek izgledala java?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here