Naslovna Kultura Održana promocija knjige „Ja sam na strani Srba”

Održana promocija knjige „Ja sam na strani Srba”

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – U četvrtak, 28. novembra 2019. godine Biblioteka „Gligorije Vozarović” i Književna zajednica Sremske Mitrovice organizovali su promociju knjige „Ja sam na strani Srba” autorke Dragoslave Goge Koprivice.

„Upravo je tu rečenicu „Ja sam na strani Srba”, u uho i pero autorki ove knjige izgovorila vlasnica najveće ženske i moralne lepote Dvadesetog veka, Brižit Bardo. Da li je moguće da se veliki francuski narod toliko posunovratio, da njegovi vođi ne čuju njen, niti glas najumnijih svojih sunarodnika koji su u horu sa velikom glumicom otpevali partituru akademika Žana Ditura „Časno je biti uz Srbe”, nego su se poveli za plitkoumnim prevarenim globalistima a la Bernar Anri Levi. Ništa Srbima bolje nije moglo da se desi nego da se na tom mestu stvori Goga Koprivica. Kako li je samo uspela da na đerdan očišćenja francuske časti naniže tolike velikane i da od njih, izuzetnom spretnošću svoga pristupa, prevashodno prateći njihove vlastite sudbine i ideale, dobije svedočanstva o veličini srpskog naroda i o zločinačkom poduhvatu koji se protiv njega priprema”. Tekst uzet iz recenzije Pra Milan od Lužice.

Autorka knjige politikolog, novinar, pisac Dragoslava Goga Koprivica rođena je u Gornjem Milanovcu a osnovnu i srednju školu pohađala je u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na fakultetu Političkih nauka u Beogradu gde i danas živi. Objavila je veliki broj eseja i pripovedaka po književnim časopisima. Autor je knjiga „Skice za novo doba”, „Dionizijski tromb”, „Ljubavni let”, „Osvajanje erosa”, „Besmrtni Kastro i srbski rod”, „Dragoslavija”, „Kralj Milan i lejdi Čerčil”, „Alhemija ljubavi” i poslednji roman štampan 2019. godine „Ja sam na strani Srba”.

U programu su učestvovali:
Dragoslava Goga Koprivica, autor
Marija Beara, profesor književnosti
Jasna Kalauzović, profesor književnosti
Vera Sladić, profesor književnosti
Mirjana Marković, predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica
Moravka Todić, moderator
Hor O.Š. „Jovan Popović” pod rukovodstvom Mirjane Majstorović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here