Naslovna Srem Ruma Održana promocija vojnih škola u Rumi: “Nije bas sve kao u seriji”

Održana promocija vojnih škola u Rumi: “Nije bas sve kao u seriji”

PODELI

Predstavnici vojnih škola iz Beograda promovisali su danas u Rumi konkurs za vojne škole (Srednja stručna vojna škola, Vojna gimnazija i Medicinski fakultet VMA) za školsku 2018/19. godinu.

Učenici rumske opštine imali su mogućnost da se bliže upoznaju sa studijskim programima i uslovima za školovanje na vojnim školama, ali i o obavezama i odgovornostima koje nosi vojni poziv.

Kadet Lazar Golić, učenik četvrte godine Vojne akademije, smer protivvazduhoplone odbrane, za vojni poziv se odlučio odmah nakon osnovne škole i kaže nije pogrešio.

“Preporučio bih svima Vojnu akademiju jer ima mnogo prednosti. Zagarantovan je posao, steknu se lepa iskustva, dobri drugari, ali Vojna akademija nosi i određene obaveze i nije sve baš kao u seriji. Ustaje se svako jutro u 6, nema izlaska u grad kad ko poželi. Moraju se ispoljiti vrline, radne navike, uložiti trud i to će se na kraju isplatiti. Sistem obrazovanja je takav da će svaki učenik steći radne navike i uz predan, redovan rad sve je lako postići”, poručio je Golić.

Porast intresovanja za upis u vojne škole primetan je već nekoliko godina, a posebno je povećano interesovanje među devojkama. Nudimo velike pogodnosti, a jedna od najvećih je da naši kadeti i učenici ne moraju da čekaju na posao, nakon promocije čeka ih radno mesto. Ipak, to radno mesto nosi veliku odgovornost, obavezu za dalje usavršavanje u struci, lično usavršavanje i brigu o poverenim sredstvima i ljudima”, rekao je potpukovnik Vitas i dodao da su svi studijski programi akreditovani i priznati po bolonjskom sistemu obrazovanja, te da su u žiži interesovanja vojno – elektronsko inžinjerstvo i informacioni sistemi, te menadžment u odbrani.

Učenicima su obezbeđeni svi uslovi za uspešno studiranje, besplatan smeštaj u internatu, ishrana, uniforma, stipendije za najbolje učenike (Vojne akademije iMedicinski fakultet VMA) od 12.000 dinara pa naviše u zavisnosti od proseka i discipline tokom školovanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here