Naslovna Dogadjaj Održana promocija zbirke poezije „Za dušu i sećanje”

Održana promocija zbirke poezije „Za dušu i sećanje”

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – U četvrtak, 12. decembra u Biblioteci „Gligorije Vozarović” održana je promocija zbirke poezije „Za dušu i sećanje” autora Marka Nadalina.

U ime recenzenta knjige govorio je književnik Todor Bjelkić, a prof. mr Živko Popov je predstavio celokupan rad autora.

„Marko Nadalin je do sada objavio više proznih (dve iz oblasti sporta), ali i nekoliko veoma zapaženih knjiga i epigrama i aforizama. Upravo po ovim formama Nadalin je čitalačkoj publici poznat i izvan Srbije. Svoje najnovije ostvarenje, zapravo zbirku stihova, autor je s pravom naslovio „Za dušu i sećanje”. Jer, izbor tema nad kojima lamentira autor je takav da može da zainteresuje veoma širok čitalački krug, raznolik po svojim ukusima i opredeljenjima. Drugim rečima, svi koji ovu knjigu budu imali u rukama moći će u njoj da pronađu nešto za svoju dušu, nešto što im je blisko, poznato, zavodljivo ili, naprosto, simpatično.Autor se osvrće na sve ono što bi moglo i što bi trebalo da karakteriše njegov Srem, bez obzira da li su teme vesele, one bećarske (kad se na rumskom vašaru očas potroši tek prodano ždrebe), one žetelačke i vršidbene, one salašarske ili, pak, one sa osetnim prizvukom sete i tuge. Jer, sve ono što je nekad činilo Srem, posebno poetski interesuje autora. Mada, rekosmo, ima tu i onih tema koje nas rastuže i nateraju na razmišljanje. Počev od onih o neverovatnoj rasprodaji tzv. društvene imovine, celih negdašnjih i te kako uspešnih kombinata, pa do onih o mukama penzionera i pojedinaca koji jedva preživljavaju, a tek kako im je kad se razbole, kad u bolnici završe, o tome ne treba posebno govoriti.”
Tekst uzet iz recenzije autora Todora Bjelkića.

U muzičkom delu programa učestvovali su učenici 1. razreda srednje muzičke škole „Petar Krančević”: Nikola Mijailović, harmonika; Miloš Đorđić, harmonika; Luka Jozić, klavir, moderator Moravka Todić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here