Naslovna Dogadjaj Održana XCV sednica Opštinskog veća

Održana XCV sednica Opštinskog veća

PODELI
Foto: Opština Ruma

Opština Ruma nastavlja planski da video nadzorom pokriva najvažnije raskrsnice u našem gradu.

Od 2015. godine krenula je akcija postavljanja video nadzora pa tako kamere dokumentuju saobraćaj na raskrsnici Glavne ulice, Orlovićeve i Železničke, zatim na ukrštanju Železničke ulice i JNA ulice, kao i na raskrsnici Orlovićeve ulice sa ulicama 15. maj i 15. avgust. Sledeća raskrsnica po prioritetu jeste raskrsnica kod Doma Vojske, to jest raskrnica Glavne, Vladimira Nazora i Pavlovačke ulice i za nju su dobijena sredstva iz Pokrajine, a projekat će sufinansirati lokalna samouprava.

“Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nam je odobrio sredstva u iznosu od milion i sto hiljada dinara, a iz lokalnog, opštinskog budžeta obezbedili smo četristo hiljada dinara za ovu namenu. Projekat ćemo realizovati tokom godine i nastavljamo dalje, svake godine po jednu raskrnicu i u perspektivi će sve najvažnije raskrsnice biti obezbeđene video nadzorom. Podsetiću da postoji video link koji ide do Policijske stanice u Rumi i time je bezbednost stavljena na viši nivo, jer praktično u Policijskoj stanici u svakom momentu mogu da vide šta se dešava na najvažnijim raskrnicama u našem gradu”, izjavio je načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

Većnici su danas usvojili i Zaključak o prenosu prava javne svojine bez naknade Policijskoj stanici Ruma, a rumskoj policiji je kupljen nov motor Honda vredan 749.000 dinara.

“Reč je o motociklu koji smo nabavili za potrebe saobraćajne policije. U 2019. godini smo za PS Ruma kupili i pancir prsluke, fotografsku opremu za uviđaje itd. Motocikl je najvažniji jer je najvredniji u celoj ovoj nabavci i ovom odlukom Veća danas stiču se pravni uslovi da motocikl pređe u vlasništvo Policije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je Ljubišić.

Većnici su dali saglasnosti na planove javnih nabavki Opštinske uprave opštine Ruma; Predsednika Opštine Ruma; Opštinskog pravobranilaštva opštine Ruma i Skupštine Opštine Ruma za 2020. godinu. U ovoj godini iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 120 miliona dinara za izgradnju kotlarnice u naselju “Solidarnost”, isti iznos je obezbeđen i za rekonstrukciju ulica 15. maj i 15. avgust, a blizu 20 miliona dinara namenjeno je za povezivanje Putinaca i Donjih Petrovaca pešačko – biciklističkom stazom.

Usvojena je žalba Biljane Stanić (46) iz Malih Radinaca na Rešenje Odeljenja za društvene delatnosti i priznaje joj se pravo za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u iznosu od 220.000 dinara. Pošto je želja lokalne samouprave da svim parovima pruži mogućnost da putem vantelesne oplodnje dobiju potomstvo uskoro će biti načinjene i izmene u Odluci ko ima pravo na vantelesnu oplodnju.

Dušanu Kljajiću iz Rume za troškove lečenja kćerke odobrena je pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Usvojen je i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Godišnji program uređenja, održavanja i zaštite javnih zelenih površina na području naselja Ruma, a lokalna samouprava za tu namenu obezbedila je 17.000.000 dinara.

Izglasani su Zaključci o prenosu ulaganja u kapitalno održavanje objekta za obrazovanje OŠ “Zmaj Jova Jovanović” i OŠ “Dušan Jerković”, kako bi ustanove mogle da realizovane investicije uknjiže u svoje poslovne knjige.

Usvojen je i Predlog Odluke o sufinansiranju projekata iz budžeta opštine Ruma radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti informisanja u 2019. godini, a za tu namenu je obezbeđeno 29.650.000 dinara.

Predlogom Odluke o izboru organizacije koja će izvršiti procenu vrednosti katastarske parcele broj 6408/1 k.o. Ruma i katastarske parcele broj 9327/9 i 9327/5 k.o. Ruma odlučeno je da procenu vrednosti utvrdi Ministarstvo finansija – Poreska uprava Ruma. Veće je donelo i Inicijativu o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here