Naslovna Srem Pećinci Održana XIX sednica Skupštine opštine Pećinci

Održana XIX sednica Skupštine opštine Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 2. septembra, odbornici su izglasali predlog i dali saglasnost na izmene programa rada Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Pećinci.

Kako je rekao direktor ovog preduzeća Milan Stepanović izmene u programu rada JKP VIK i novine, odnose se, pre svega, na dobrobit samog preduzeća, ali i svih građana pećinačke opštine.

“Velika novina za naše preduzeće ali i za sve građane biće cisterna za pijaću vodu koju nismo imali do sada, a koja je neophodna u slučaju većih havarija na vodovodnoj mreži. U dogovoru sa Opštinom Pećinci, kao našim osnivačem, odlučili smo da kupimo jednu cisternu, kako bismo osigurali našim građanima pijaću vodu u slučaju većih havarija. Takođe, s obzirom da imamo puno problema sa crpnim stanicama, jer i dalje ima neodgovornih pojedinaca koji, i pored naših višegodišnjih apela, ubacuju u kanalizaciju materijale koji su zabranjeni da se bacaju, pa čak i životinje, planirali smo da kupimo jedno specijalno vozilo za odgušivanje i crpljenje crpnih stanica “VOMA”.

-Do sada smo u slučajevima zagušenja crpnih stanica morali da angažujemo druga preduzeća koja poseduju specijalna vozila, što naravno dosta košta. Na ovaj način ćemo uštedeti dosta novca, ali i biti u prilici da vršimo uslugu čišćenja i u industrijskoj zoni u Šimanovcima, čime ćemo ostvariti dodatan prihod” – rekao je Stepanović i još jednom uputio apel građanima da ne bacaju u kanalizaciju materijale i predmete koje je zabranjeno bacati.

Pored cisterne za pijaću vodu i specijalnog vozila “VOMA”, on dodaje da JKP VIK planira da mesečne račune građanima od sada šalje poštom, čime će se dodatno smanjiti troškovi ovog preduzeća, a dostava računa sigurnija po građane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here