Naslovna Srem Pećinci Održano Otvoreno prvenstvo Srbije u Horslendu

Održano Otvoreno prvenstvo Srbije u Horslendu

PODELI
Foto: Opština Pećinci

DEČ – Na otvorenom prvenstvu Srbije u preskaknju prepona, održanom od 5. do 7. avgusta u Konjičkom centru Horslend (Horseland) u Deču, 10 klubova je poslalo svoje najkvalitetnije takmičare, a tokom trodnevnog takmičenja, kroz 21 utakmicu različitih težina i visina, nastupilo je 50 registrovanih jahača i konja iz cele Srbije.

U konkurenciji seniora prvak države postao je Stefan Đoković sa grlom Boni (Bonnie) iz Konjičkog kluba „Aleksa Dundić“. Dugogodišnji tandem reprezentacije Srbije, Stefan i Boni, potvrdili su odličnu formu i spremnost za Balkanski konjički šampionat koji se održava u septembru u Rumuniji.

U kategoriji amazonki trijumfovala je Julija Ribnikar sa grlom Izi gold (Easy gold) iz KK „Viking“, završivši tri parkura bez kaznenih poena. Sjajna Iva Katić sa grlom Kvanti (Quanty) iz KK „Policajac“ zauzela je drugo mesto, dok je treće mesto osvojila Teodora Šekularac sa grlom Kontremont (Contremont) iz KK „Viking“.

Ivana Radojčin je sa grlom Kasiope (Casiope) iz KK „Novosadski sajam“ došla do titule u kategoriji juniorki, dok je drugo mesto zauzeo tandem Aja Sočo i Askaban (Azkaban) iz KK „Aleksa Dundić“. U ovoj konkurenciji takmičila se i Mila Štrbojević iz KK „Dragon hors Avala“ (Dragon horse Avala) sa grlom Kornet kaunterpart (Cornet’s Counterpart), koja je isključena i nije pozicionirana na prvenstvu.

U kategoriji najmlađih sportista Ivona Vukmirović sa Bakardijem iz KK „Rojal S Hors“ (Royal S horse) izborila se za titulu prvaka Srbije. Drugo mesto u kategoriji dece pripalo je Leni Atlagić sa grlom India V (India W) iz KK „Aleksa Dundić“.

Organizator takmičenja je Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, a generalni sekretar Saveza Višnja Andrić zahvalila se klubu domaćinu KK Horslend na, kako je rekla, odličnim ljudskim resursima koji su doprineli kvalitetnom održavanju infrastrukture pre i tokom takmičenja, kao i angažovanim sportskim stručnjacima na profesionalnom radu, a sportskim organizacijama, trenerima i takmičarima na fer-pleju.

Tokom prvenstva su održane i utakmice za B kategorije juniora i dece, u kojima su parkuri bili 10 cm niži i tehnički lakši. U juniorskoj B konkurenciji najbolja je bila Ivana Dragić ispred Katarine Ilić i Marije Mrđe, a u B kategoriji dece najuspešnije su bile Elena Šogorović, Nina Bukvić i Elena Konstadinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here