Naslovna Srem Održano regionalno takmičenje “Pažljivkova smotra” u Novoj Pazovi

Održano regionalno takmičenje “Pažljivkova smotra” u Novoj Pazovi

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

NOVA PAZOVA – Danas je u osnovnoj školi “Rastko Nemanjić – Sveti Sava” u Novoj Pazovi održano Regionalno takmičenje “Pažljivkova smotra”.

Kako su deca posebno ugrožena kategorija u saobraćaju, namera je svih da od najranijeg doba usvoje osnovna znanja koja će kasnije nadograđivati. Podizanje svesti kod dece veoma je važan ali i zahtevan zadatak, a ovakav vid učenja ocenjen je kao izuzetno uspešan.

Kroz ovo takmičenje obuhvaćeno je 40 lokalnih samouprava širom Srbije i oko 35 hiljada dece, a smotru je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Stara Pazova bila je počasni domaćin učenicima iz Bača, Šapca, Bačkog Petrovca, Žablja i Sremskih Karlovaca.

Na regionalnoj smotri takmičila su se najpre deca predškolskog uzrasta, nakon njih prvaci, dok su poslednji na redu bili đaci drugih razreda. Na kraju svake od ove tri etape, proglašeni su pobednici u svojoj kategoriji. Učesnici su danas pokazali da imaju veliko znanje koje će im pomoći svakodnevno u saobraćaju.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija koju je podržala lokalna samoprava, pored podele besplatnih autosedišta, prsluka i zaštitne opreme a sve u cilju unapređenja bezbedosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here