Naslovna Srem Fruška gora Oglašena PRODAJA hotela “Fruška gora” u Ležimiru

Oglašena PRODAJA hotela “Fruška gora” u Ležimiru

Foto: vecernje novosti

Posle iseljavanja izbeglica, 2004, lopovi očerupali zgradu.

HOTEL “Fruška gora” u Ležimiru na padinama istoimene planine, sa sedam bungalova bi – posle 15 godina propadanja – ponovo mogao da postane oaza za idealan odmor jer ga je Sremska Mitrovica, u čijem je vlasništvu, ponudila na prodaju sa početnom cenom višom od 19 miliona dinara.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić kaže da već ima zainteresovanih…

Podsetimo, 2004. su iz hotela iseljene izbeglice i bilo je predloga da na 20 kilometara od Sremske Mitrovice bude oformljen Gerijatrijski centar, ali se pojavio kupac iz Nemačke koji je nameravao da sanira ugostiteljski deo i dopuni ga sportsko-rekreacionim sadržajima. Nažalost, to se nije dogodilo, pa su ostale samo zidine, jer su lopovi poskidali vrata i prozore, radijatore, elektro i vodovodne instalacije, a odneli su čak i trafostanicu koja je centralnu zgradu i bungalove snabdevala strujom.

– Imali smo problem sa imovinsko-pravnim odnosima jer je hotel vlasništvo lokalne samouprave, ali na delu privatnog poseda, pa je potrajalo dok smo vlasnike izmirili kroz restituciju- zaključuje Jokić.

FANTOM U KATASTRU

HOTEL “Fruška gora” u Ležimiru je sagradio bivši PIK “Sirmijum” iz Sremske Mitrovice, pa je to – iako neuknjiženo – bilo omiljeno izletište Sremaca i Beograđana. Štaviše, i plac se u knjigama vodio kao neizgrađeno građevinsko zemljište…

IZVORvecernje novosti
Prethodna vestCELA INĐIJA se okuplja ispred bolnice da da krv DEVOJČICI
Sledeća vestAleksandar Jovanović osvojio ZLATO na Olimpijskim nadama u Bratislavi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here