Naslovna Sport Olimpijada – Srpski kajakaš iz Borkovca cilja Tokio

Olimpijada – Srpski kajakaš iz Borkovca cilja Tokio


Vicešampion sveta, srpski kajakaš Strahinja Stefanović, sa trenerom reprezentacije Srbije Milanom Đenadićem i sparing partnerom slovenačkim reprezentativcom Vidom Debeljakom, priprema se u Rumi za odlučujuće takmičenje koje donosi plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Naime, Strahinja Stefanović je 2019. godine već izborio normu za Olimpijadu, ali ne za sebe lično, već za reprezentaciju Srbije. Konačna odluka ko će od srpskih kajakaša u disciplini jednosed 200 m, predstavljati našu zemlju na Olimpijadi, biće doneta na Svetskom kupu, koji se od 12. do 16. maja održava u Segedinu.

Savezni trener Milan Đenadić ističe da su uslovi za pripreme koje nude Ruma i Borkovačko jezero odlični, stoga nije ni iznenađenje da najbolji kajakaši već godinama upravo u našem gradu bruse formu za najjača takmičenja.

” Uslovi u Rumi su fenomenalni. Mi smo na jezeru postavili i regatnu stazu u dužini od 1.000 metara. Voda je odlična, nema kao na nekim drugim jezerima lokvanja, trave, prilično smo zaštićeni i od samog vetra. Teretana Sportskog centra “Ruma” u kojoj treniramo je sjajna, nudi nam sve ono neophodno. Koristimo i trim stazu u šumi Borkovac, tu je i odličan hotel, tako da imamo sve uslove da napravimo dobar rezultat”, ističe Đenadić i napominje da će borba za plasman na Olimpijadu biti veoma neizvesna, jer Srbija ima možda i najbolje kajakaše na svetu, kada je reč o disciplini jednosed 200m.

“Ono što je dobro Srbija ima normu, neko će sigurno putovati na Olimpijadu. No, pred nama je izborno takmičenje u Segedinu, gde će se srpski takmičari boriti za pojedinačnu normu. Siguran sam da će Strahinja spremno dočekati takmičenje, konkurencija je zaista jaka, svako može da napravi odličan rezultat. Srbija ima vrsne kajakaše, osvajače pregrš medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Reč je o jednoj zdravoj konkurenciji, neka momci daju sve od sebe da ostvare što bolji rezultat, jer je sigurno da je u interesu Srbije da nas na Olimpijadi predstavlja najkvalitetniji takmičar”, istakao je Đenadić.

Kajakaši će se u Rumi pripremati naredne dve, tri sedmice, a dnevni režim rada podrazumeva tri treninga, dva na Borkovcu i jedan u teretani Sportskog centra “Ruma”.

“Meni je izuzetno drago što se predstavnici Srbije u borbi za Olimpijske igre u Tokiju pripremaju na jezeru Borkovac, ali i u našoj Sportskoj hali, u renoviranoj teretani, koju smo pre nekoliko dana ponovo otvorili. Teretanu smo renovirali u potpunosti sopstvenim sredstvima i zadovoljstvo nam je što su nam među prvim korisnicima vrhunski sportisti poput kajakaša”, rekao je direktor Sportskog centra “Ruma” Igor Damjančuk.

Prethodna vestAktivni slučajevi infekcije u blagom opadanju
Sledeća vestParticipativno budžetiranje – Pametne table za sve osnovne škole

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here