Naslovna Srem Inđija “Olimpijski čas” za indjijske osnovce

“Olimpijski čas” za indjijske osnovce

PODELI

Danas u Inđiji na platou ispred pošte biće održan „Olimpijski čas“ za učenike od I do XII razreda. „Olimpijski čas“ sadržaće niz obrazovnih interaktivnih radionica: „Olimpijsko igralište“, „Tribina sa sportistom“, „Olimpijska priča“, i „TreninGO“ radionicu.

„Olimpijsko igralište“ čine 5 stanica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje i jedinstvo duha, tela i uma.

Cilj je da deca steknu znanja o istoriji olimpijskih igara, Olimpijskim simbolima i sportovima.

U okviru „Tribina sa sportistom“ učenici starijih razreda će imati priliku da upoznaju neke naše najuspešnije sportiste i da saznaju koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno bavljenje sportom.

„Olimpijska priča“ je koncipirana tako da i najmlađi imaju priliku da nauče više o sportu i vrednostima kojih se treba pridržavati u životu.

„Olimpijsko igralište“ i „TreninGO“ će se održati na platou ispred pošte, „Olimpijska priča“ za prvake će biti održana u maloj sali Ustanove Kulturni centar, a „Tribina sa sportistom“ bice održana u zgradi opštine Inđija.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Inđija – Opština razvoja i investicija”, koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here