Naslovna Dogadjaj Opozicija po ko zna koji put pokušava da prevari narod! Šta se...

Opozicija po ko zna koji put pokušava da prevari narod! Šta se zapravo krije iza ekološkog protesta?

Foto: 24sedam

Ekološki protest s ciljem skretanja pažnje na nedostatak vode, seče šuma, otvaranja rudnika i kamenoloma, kao i izgradnji mini hidrolektrani započet je danas u 14 časova na Trgu Nikole Pašića.

Među nekoliko stotina ljudi, prisutni su i Boško Obradović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović kao i Petar Đurić lider organizacije “Ćale ovo je za tebe”.

Iako su organizatori “ekološkog” ustanka juče najavili da će miting biti bez političara, danas su se na bini građanima obratili Nebojša Zelenović i Radovan Lazović iz Ne davimo Beograd.

Iako je isprva delovalo da je reč o protestu građana, predstavnici vanparlamentarnih stranaka pod izgovorom zaštite životne sredine pokušali su još jednom da izmanipulišu građanima i skrenu pažnju na sebe.

No, patriotizam nije kada glumiš ekologa, nego kada baciš smeće u kantu za đubre.

Zbog protesta je blokiran potez od Trga Nikole Pašića, pa sve do Brankovog mosta, gde će biti održana protestna šetnja.

Za to vreme, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović prisustvovala je sa predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

– Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu – rekla je ministarka Vujović.

Kako se može videti problem niko ne prećutkuje niti se gura pod tepih, povećanjem broja vozila, proizvodno orijentisanih fabrika, dok se na problemu aerozagađenja radi.

S druge strane, opozicija koristi svaku priliku da izmanipuliše narodom.

Premijerka Ana Brnabić je danas nakon sednice Kriznog štaba upozorila da su mnogi građani, koji zaista veruju u očuvanje životne sredine, izmanipulisani od strane opozicionih političara.

– Zašto nije bilo protesta u vreme Đilasa, Tadića i Mlađana Đorđevića, kada nismo imali Zakon o obnovljivoj energiji, izgradnju fabrika za prečišćavanje vode, radova na gasifikaciji. Zašto nije bilo protesta onda kada su upravo oni dali koncesije Rio Tintu. Zašto se to tek sada dešava – zapitala je premijerka, i zaključila:

– Lakše je biti protiv nečega, nego se boriti za nešto konstruktivno.

Posledice globalnog zagrevanja osećamo poslednjih 50 godina, a šačica propalih političara na ovom problemu nije uradila ništa dok su bili na vlasti.  Jedino što su oni uspeli da urade je zatvaranje fabrika i otpuštanje ljudi.

Na protestu su se delili i letci “Ovde se zaustavlja tiranija, ovde počinje sloboda”, koji najavljuje naredni protest 18. septembra.

IZVOR24sedam
Prethodna vestDruštvenim mrežama kruži dezinformacija da se u Čortanovcima gradi džamija
Sledeća vestUhapšen zbog sumnje da je oteo mladića iz Inđije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here