Naslovna Život Oprezno sa klima uređajima, nephodno održavanje

Oprezno sa klima uređajima, nephodno održavanje

PODELI

SREMSKA MITROVICA – Visoke letnje temperature traju već oko dve nedelje, a čest način da se rashladimo jeste i klima uređaj, bilo u našem domu ili na radnom mestu. Nije retka situacija da se klima uređaj ne koristi pravilno, te da su česte prehlade i u letnjem periodu zbog velike razlike u temperaturi u prostoru gde boravimo, i u spoljašnjoj sredini što nikako ne pogoduje organizmu čoveka. Lekari kažu da treba voditi računa pri upotrebi klime.

Klima uređaj leti je najčešći spas od visokih temperatura, a Mitrovčani su mahom upoznati sa pravilnom upotrebom klime. Od početka visokih spoljašnjih temperatura u vreme korone trude se da ga izbegavaju i traže alternative načine za rashlađivanje.

Saveti stručnjaka jesu da treba biti na oprezu. Zdrav organizam lakše podnosi visoke temperature, a stariji i hronični bolesnici treba da budu oprezni ukoliko u svom domu koriste klima uređaj.

Klima uređaj zahteva i redovno održavanje pred sezonu korišćenja, kako zbog vlažne sredine koja pogoduje razvitku bakterija i nakupljanju prašine, ne bi doneo više štete nego koristi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here