Naslovna Srem Beočin Opština Beočin suočava se s posledicama obilnih padavina: Čerević najteže pogođen

Opština Beočin suočava se s posledicama obilnih padavina: Čerević najteže pogođen

Foto: Vojvodina uživo

BEOČIN – Usled obilne količine padavina koje su u subotu zahvatile područje Srema na teritoriji opštine Beočin prouzrokovana je šteta a najveće posledice nevremena pretrpelo je naselje Čerević gde je poplavljeno nekoliko ulica a oštećena su brojna domaćinstva.

U trenutku padavina, raspoložive dežurne ekipe i službe bile su na terenu a danas je nastavljena sanacija ugroženih područja.

Svi glavni putevi na teritoriji opštine Beočin su prohodni a saobraćaj se odvija uglavnom bez većih zadržavanja.

Prema izveštaju beočinske vatrogasne jedinice koji je danas predočen na vanrednom zasedanju opštinskog Štaba za vanredne situacije, padavinama su najviše pogođene ulice Nikole Igića, Branka Radičevića i Dušana Savića Dode kao i pojedina domaćinstva iz drugih ulica u Čereviću.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je sa saradnicima, dežurnim ekipama i direktorima javnih preduzeća JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim i JP „Toplana“ Jovanom Svirčevićem obišla teren i razgovarala sa građanima.

„U ovom trenutku je najvažnije da radimo na čišćenju ulica i da građanima pomognemo da raščiste svoja dvorišta. Pored dežurnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Beočin“ koje čiste ulice angažovane su i privatne firme koje pomažu sugrađanima u saniranju posledica nevremena kako na ulicama tako i u domaćinstvima. Nevreme je ostavilo posledice u gotovo svim okolnim selima Beočina i posebno se zahvaljujem vatrogasnoj i policijskoj službi koje su bile uz građane i svima koji nam pomažu.“, istakla je Janković tokom obilaska terena.

Ona je dodala da je količina padavina koja je zadesila Srem ovom prilikom opomena da lokalne samouprave moraju da deluju preventivno i da se više povede računa o odvodnim sistemima i infrastrukturi koja će zahtevati dodatna ulaganja ali dugoročnija rešenja.

„Ono što sada možemo da uradimo je da prilikom čišćenja ulica, dodatno očistimo i kanale za odvod gde je to moguće ali to je samo prvi korak. Veliki posao nas čeka jer ćemo nastojati da obnovimo i oštećene ulice koje su godinama zanemarivane i nisu održavane. Nastavljamo sa procenom štete i pozivam građane da inspekcijskim službama prijave probleme.“, rekla je Janković.

S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne službe nastavljaju dežurstva i biće angažovana sva raspoloživa dodatna mehanizacija na području Beočina i svih okolnih mesnih zajednica u slučaju većih padavina.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti i inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260 ili putem mejla [email protected].

Radi praćenja situacije na teritoriji opštine i donošenja daljih koraka, naredna sednica Štaba za vanredne situacije zakazana je za ponedeljak u 14 časova.

IZVORvojvodina uživo
Prethodna vestEvo kako teku radovi na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac FOTO
Sledeća vestRazvoj Fruške gore: Novi panoramski put između Iriga i Vrdnika, rekonstrukcija vidikovaca i odmorišta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here