Naslovna Dogadjaj Opština i ove godine obradovala mališane paketićima

Opština i ove godine obradovala mališane paketićima


U sve tri osnovne škole i predškolskoj ustanovi u svih petnaest naselja pećinačke opštine, najmlađi su danas uživali u novogodišnjoj atmosferi uz paketiće i Deda mraza, doduše u malo izmenjenim okolnostima zbog trenutne epidemiološke situacije. Naime, kao i svake godine Opština Pećinci je obezbedila sredstva za 1522 novogodišnja paketića za decu iz Predškolske ustanove i osnovce od prvog do četvrtog razreda u svih 15 naselja pećinačke opštine, za decu koja pohađaju specijalna odeljenja u Kupinovu i Pećincima, korisnicima Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu, kao i za decu bez roditeljskog staranja.

Dugogodišnja je tradicija u opštini Pećinci da predstavnici lokalne samouprave lično uručuju paketiće mališanima, ali zbog pandemije korona virusa ta tradicija je ove godine izostala.

„Podela novogodišnjih paketića deci je jedna od najlepših obaveza koje imamo kao čelnici lokalne samouprave, ali ove godine morali smo da stavimo zdravlje dece na prvo mesto. Naravno, paketići su stigli do svakog deteta u našoj opštini i sigurni smo da su se mališani obradovali, jedino smo mi ostali uskraćeni za jedno lepo druženje sa decom. Ali, nadamo se da ćemo već sledeće godine moći da nastavimo tradiciju i da u novogodišnjim praznicima uživamo zajedno sa mališanima“ – poručio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić.

Prethodna vestBanja Vrdnik: Blago Fruške gore
Sledeća vestDanas isplata novčane naknade za nezaposlene

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here