Naslovna Dogadjaj Opština Inđija dogodine ulaže u Stari Slankamen

Opština Inđija dogodine ulaže u Stari Slankamen

PODELI
Foto: dnevnik

INĐIJA: Najveći potencijal u razvoju turizma u inđijskoj opštini nalazi se u Starom Slankamenu, pa će lokalna samouprava dogodine uložiti novac da bi selo dobilo izgled turističkog mesta.

Planom budžeta za 2020. godinu predviđeno je da se uz obalu Dunava, na koji se selo naslanja, izgradi pešačku stazu u Ulici dr Borivoja Gnjatića, i za to je namenjeno šest miliona dinara.

  • U toj ulici već je put u dužini od pola kilometra presvučen novim asfaltom pre dva meseca, pa će naredna investicija biti postavljanje behaton ploča pešačkom stazom, kako bi potes uz reku predstavljao uređenu celinu -kazao je šef kabineta predsednika opštine Nemanja Milojević. – U mestu su planirani i sitniji poslovi poput ozelenjavanja, postavljanja kanti za otpatke, klupa za sedenje, žardinjera, podizanja manjeg parka za decu sa mobilijarom, zatim postavljanja zaštitnih metalnih ograda, javne rasvete..

Milojević navodi da će u 2020 godini lokalna samouprava platiti da se izradi projektno – tehnička dokumentacija za izgradnju marine kako bi u Starom Slankamenu mogli da pristaju kruzeri.

  • Obala Dunava u inđijskoj opštini je duga 24 kilometra pa je plan da baš Slankamen bude mesto gde će turisti na proputovanju kroz Srbiju imati priliki da predahu i uživaju u okolini. Imamo nameru i da obalu uredimo i pretvorimo je u pravu plažu sa suncobranima i drvenim stolovima. Novac za uređenje Starog Slankamen biće obezbeđen buyetom opštine i programom JKP „Komunalac”, premda ćemo dogodine konkurisati za novac na javnim pozivima, gde budemo ispunjavali za to uslove.

Razvoju turizma doprineće i izgradnja fekalne kanalizacije po selima. Taj komunalni poduhvat krenuće dogodine izradom projektno – tehničke dokumentacije, kažu u inđijskoj opštini. Lokalna samouprava će obezbediti iz buyeta 38 miliona dinara za navodnjavanje, što će dobro doći poljoprivrednicima, kao glavnim snabdevačima restorana i čardi na Dunavu. Neće se zapostaviti ni Novi Slankamen, kao povezano naselje.

-Uskoro će početi uređenje sela, koje će krenuti izgradnjom pešačke staze u glavnoj Ulici cara Dušana od ulaska u selo u dužini od 400 metara i pešačke staze od raskrsnice u Ulici Vuka Karayića od raskrsnice sa Svetosavskom ulicom .Za ove radove opština je predvidela oko 36 miliona dinara. U selu su planirani i radovi i na objektu mesne ambulante vredni šest i po miliona dinara. Objekat će biti potpuno renoviran spolja i unutra, pa će i ovi radovi doprineti da uz Stari Slankamen i Novi Slankamen turistima ostane u sećanju kao lepo uređeno naselje.

Projekat „Građanska svest u Inđiji” realizuje DVP Digital, a sufinansira Opština Inđija. Stavovi u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here