Naslovna Srem Inđija Opština Inđija: Podrška mladim preduzetnicima

Opština Inđija: Podrška mladim preduzetnicima

PODELI

Preduzetnicima sa teritorije opštine Inđija ove godine iz budžeta je obezbeđena jednokratna novčana pomoć u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara. Za sve preduzetnike starosti do 40 godina konkurs će biti otvoren u narednih nekoliko dana.

„Ono što mogu da najavim u narednih nekoliko dana jeste da će biti otvoren konkurs za podršku i pomoć mladim preduzetnicima sa teritorije opštine Inđija. Radi se o jednokratnoj novčanoj pomoći, a ukupan iznos predviđen za ove namene iznosi pet miliona dinara. Sredstva koja će dobiti preduzetnici koji ispunjavaju uslove konkursa nisu prevelika, ali će puno značiti onima koji započinju svoj biznis“, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Takođe i razna udruženja, verske zajednice i socio-humanitarne organizacije koje deluju na teritoriji opštine Inđija mogu očekivati veći iznos subvencija koje se opredeljuju kroz opštinski budžet. Kada je reč o opštinskom konkursu za udruženja čije se delovanje odnosi na oblasti od javnog interesa kao što su zdravstvena zaštita, nauka, afirmacija građanskog aktivizma i mnoge druge, ove godine je opredeljeno devet miliona dinara iz opštinske kase.

Za socio humanitarne organizacije koje se bave oblastima kao što su socijalna zaštita, boračko invalidska zaštita, osobe sa invaliditetom, pomoć starima i društvena briga o deci, opredeljeno je ukupno 14 miliona dinara.

„Ne postoji segment predviđen budžetom a da je manji nego što je bio prošle godine. Svaka stavka i svako davanje iz budžeta je uvećano, jer želimo podjednako da razvijamo sve oblasti, od obrazovanja, sporta, udruženja i trudićemo se na sve načine da pomažemo naše sugrađane, koji su uključeni u razna udruženja i organizacije“, istakao je Gak.

Iznos svih vrsta subvencija koje opština obezbeđuje znatno je povećan u odnosu na prethodne godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here