Naslovna Srem Inđija Opština Inđija šalje decu iz socijalno ugroženih porodica na more

Opština Inđija šalje decu iz socijalno ugroženih porodica na more

PODELI

Opština Inđija, u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Inđija i Crvenim krstom Srbije, omogućila je odlazak 25 mališana iz socijalno ugroženih porodica na more u Baošićima u Crnoj Gori.

Crveni krst je obezbedio prevoz, smeštaj i obroke za 11 dece a Opština Inđija za ostalih 14. Takođe, lokalna samouprava uručila je sredstva za svako dete u iznosu od 7.000,00 dinara bespovratne pomoći.

„Naš cilj je da više nemamo situaciju da u Inđiji postoji dete koje nikad nije imalo priliku da ode na more sa vršnjacima“, rekao je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, prilikom roditeljskog sastanka organizovanog povodom odlaska dece na odmor.

Gak je dodao da će Opština svake godine uvećavati budžet namenjen socijalnim kategorijama ali i da će nastaviti sa stvaranjem privrednog ambijenta u kome će svako imati mogućnost da pronađe posao i tako sebi stvori povoljnije uslove za život.

Inače, radovi na rekonstrukciji inđijskog odmarališta u Sutomoru počeće najverovatnije krajem septembra, odnosno čim crnogorska administracija donese sva neophodna rešenja i dozvole koju je Opština Inđija tražila još prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here