Naslovna Deca Opština Irig: “Cena minus za 3+”

Opština Irig: “Cena minus za 3+”

PODELI
Foto: Opština Irig

Otpočela je prijava za takozvanu Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“ na koju imaju pravo porodice sa troje i više dece sa teritorije opštine Irig, a kojom će one moći da plaćaju robu i usluge sa određenim popustima.

Irig: Nadzorne kamere kao prevencija napada na medicinsko osoblje

Ideja za Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“ potekla je od Pokreta za decu „Tri plus“ iz Čačka koji se od 2017. bori protiv bele kuge organizovanjem raznih akcija. U sklopu ove akcije zamišljeno je da se Ponosnom karticom obezbedi povoljnija kupovina i tako podrže porodice sa troje i više dece, kao i da se motivišu manje porodice za proširenje. Opština Irig, u želji da postane deo jednog ovako plemenitog projekta, postala je partner sa Pokretom „Tri plus“ odlukom Skupštine Opštine Irig iz decembra 2018. godine.

– Opština Irig je ponosna na porodice koje imaju troje i više dece jer je u današnje vreme to zaista poduhvat, a na ovaj način pružamo svima njima podršku i motivišemo da se broj dece uvećava – navodi predsednik opštine Irig, Stevan Kazimirović.

Irig: Gasifikacija i razvoj opštine

Kako je ranije pisano, ova kartica omogućava kupovinu u preko 60 velikih trgovinskih lanaca (Metro, Aman, Tehnomanija, Đak itd.), međutim, u opštinama koje su takođe partneri u ovom projektu, odazvali su se i lokalni privrednici koji nude svoje usluge po povoljnijim cenama, a iriška lokalna samouprava želi da prati ovaj trend.

– Ova akcija se ne odnosi samo na dečje igraonice, proizvođače i prodavnice dečje garderobe, obuće, higijene i igračaka, već obuhvata trgovinske radnje široke potrošnje, zdravstvene, obrazovne i zanatske usluge, jer je cilj da svi članovi porodice imaju koristi. S tim u vezi, želeo bih da pozovem sve lekare, stomatologe, automehaničare, vulkanizere, obućare, škole stranih jezika, sportske klubove i druge zainteresovane privrednike sa naše teritorije da se priključe našoj akciji kojom bismo zajedno pokazali odgovornost, ozbiljnost i podršku u rešavanju problema depopulizacije u iriškoj opštini, a samim tim i u Republici Srbiji – rekao je Kazimirović.

Za “Stazu zdravlja” i “Dečiju radost” opštini Irig odobreno 117 miliona

Uslov za prijavu za Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“ je da je najmlađe dete mlađe od 18 godina. Obrasce za prijavu možete preuzeti na: http://irig.rs/2019/03/Konkretna-pomoć-opštine-Irig.

Popunjene obrasce treba predati na šalteru pisarnice u Uslužnom centru Opštinske uprave Opštine Irig ili ih dostaviti u svoju mesnu kancelariju, najkasnije do 26. marta 2019.

Stara Pazova: Tablet zamenio dadilje!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here