Naslovna Srem Irig Opština Irig partner na evropskom projektu PRO EU

Opština Irig partner na evropskom projektu PRO EU

PODELI
Foto: Opština Irig

Ove nedelje održan je sastanak radne grupe opštine Irig na projektu „Promovisanje evropskog načina života, podsticanje solidarnosti i interkulturalnog dijaloga (PRO EU)“, a povodom predstavljanja na glavnom događaju u sklopu njega koji će se održati od 17. do 19. januara 2020. godine u Ormožu u Sloveniji.

Nosilac ovog projekta je udruženje „Ljudska univerza“ iz Ormoža i domaćin događaja planiranog za ovaj vikend, gde će se okupiti oko 350 učesnika iz zemalja partnera: Udruženje udomitelja i porodičnih domova „Nada“ Ivanec, Hrvatska, Bitom – Miasto na pravah povijat, Poljska, Socala Gimnazijala Tasnad, Rumunija i Opština Irig kao predstavnik Srbije.

Projekat PRO EU se realizuje u periodu od 10. septembra 2019. do 20. aprila 2020. godine, a ima za cilj povećanje učešća građana u lokalnim i evropskim inicijativama koje podstiču društveno delovanje, volontiranje i interkulturalni dijalog na nivou EU.

Glavne projektne aktivnosti u Ormožu počeće svečanim otvaranjem i prezentacijom svih partnera. Nastaviće se zanatskim radionicama i izložbom tradicionalnih zanata iz svake partnerske zemlje, prezentacijom evropske zajednice solidarnosti volontera – ECE sa prezentacijama najboljih praksi, raspravom o solidarnosti i međukulturnoj Evroviziji, što će proširiti znanje učesnika o različitim kulturama i doprineti opuštenijoj atmosferi. Projekat će se završiti sastankom o evaluaciji, koji će omogućiti partnerima da procene rezultate projekta i razgovaraju o daljim akcijama usmerenim na solidarnost i interkulturni dijalog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here