Naslovna Srem Irig Opština Irig uređuje Vrdnik – U planu multifunkcionalni kulturni centar i pijaca-trg...

Opština Irig uređuje Vrdnik – U planu multifunkcionalni kulturni centar i pijaca-trg u centru naselja i turistički kompleks u vikend zoni

PODELI
Foto: ekapija

Javnosti su nedavno predstavljena dva plana koja predstavljaju urbanističku podlogu za uređenje naselja Vrdnik, u zapadnom delu opštine Irig, na južnim padinama Fruške Gore.

Planovi, između ostalog, predviđaju gradnju multifunkcionalnog kulturnog centra i pijaca-trg u centru naselja, kao i turistički kompleks u vikend zoni.

Javno urbanističko preduzeće Plan iz Rume izradilo je na zahtev Opštine Elaborat za rani javni uvidu u Plan detaljne regulacije turističkog kompleksa u Vrdniku.

Plansko područje, na površini od 0,8 hektara, obuhvata prostor dela vikend zone na južnoj padini Fruške gore, između naselja Vrdnik sa jedne i potoka Rećekaš sa druge strane.

Prema planu, glavni objekti koji u postojećoj vikend zoni mogu da se grade su ugostiteljski i sportsko-rekreativni objekti. Potok Rećekaš je predviđen za zacevljivanje.

Plan detaljne regulacije centra naselja Vrdnik izradio je Zavod za urbanizam Vojvodine, na zahtev Opštine Irig.

Ovim planom, kada je reč o površinama javnih namena, predviđena je nova ambulanta i apoteka, kao i izgradnja multifunkcionalnog kulturnog centra za održavanje pozorišnih i bioskopskih predstava i koncerata, u okviru starog objekta železničke stanice.

Plan predviđa i mogućnost novih turističko-ugostiteljskih sadržaja, kako je već najavljeno sredinom prošle godine, hortikulturno uređenje parka u centru naselja i formiranje pijace koja će zapravo biti multifunkcionalni prostor sa montažnim tezgama koji nakon demontaže postaje višenamenski trg, parterno uređen, za okupljanje građanja i različite manifestacije, izložbe i festivale cveća i etno hrane sa područja Srema.
U okviru zona stanovanja u planu je uređenje slobodnih i zelenih površina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here